Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost căsătorită zeci de ani cu un magnat din Australia, dar a trăit modest în Serbia. Povestea fabuloasă a bătrânei care s-a trezit milionară la 86 de ani

A fost căsătorită zeci de ani cu un magnat din Australia, dar a trăit modest în Serbia. Povestea fabuloasă a bătrânei care s-a trezit milionară la 86 de ani

A fost căsătorită zeci de ani cu un magnat din Australia, dar a trăit modest în Serbia. Povestea fabuloasă a bătrânei care s-a trezit milionară la 86 de ani
12 Sep 2016   •   11:26

În ultimii 60 de ani, Marija Zlatic din Serbia nu a primit nici o veste de la soţul său. Bătrâna trăia cu 100 de dolari pe lună, ducându-şi zilele într-o casă mică în pădure. Dar într-o zi viaţa ei modestă şi liniştită a fost curmată de o veste, aparent, de neconceput, scrie punct.tv.

Această poveste a început în 1956. Marija şi Momcilo Zlatic au plecat în Australia foarte tineri. El era tâmplar, iar ea se ocupa de treburi agricole, conducând o mică fermă. Viaţa părea o poveste. Tinerii căsătoriţi au reuşit să obţină chiar şi cetăţenia australiană.

Oricum ar fi fost, după 18 luni, Marija a aflat că mama ei este grav bolnavă. Datoria de fiică a determinată pe tânără să revină în Serbia. Luându-şi rămas bun de la soţul său, nici nu bănuia că-l vede pentru ultima oară.

Marija a avut grijă de mama sa până la sfârşit. Dar pe tânără o aştepta o nouă încercare: din motive inexplicabile, ea nu mai putea să se întoarcă în Australia la Momcilo. Soţii îşi scriau scrisori în fiecare săptămână, încercând să aline măcar puţin durerea despărţirii.

Marija alerga la cutia poştală, pentru a obţine un nou mesaj de la iubit. Dar peste câţiva ani, scrisorile au început să vină tot mai rar şi mai rar. Deschizând într-o zi cutia poştală, Maria a înţeles că nu va mai primi vreo veste de la soţul său din Australia. Distanţa s-a dovedit a fi o încercare prea dificilă pentru tânărul cuplu.

Anii de tăcere au devenit decenii. Marija locuia singură într-o casă din pădure. Îmbătrânind, ea nu a încetat să primească ajutor din partea prietenilor apropiaţi şi vecinilor. S-ar părea că ducea o viaţă mizeră, dar Marija de 86 de ani era foarte fericită.
Treptat, la urechea femeii au ajuns zvonuri despre soţul său.

Se spunea că a făcut avere din afacerea cu ferma, s-a recăsătorit. Cu ajutorul prietenilor săi, pricepuţi la capitolul internet, Marija s-a convins că este adevărat.

Bătrâna a aflat, de asemenea, că Momcilo a murit în 2011. A fost un şoc să afle că fostul soţ i-a lăsat o moştenire de 670 000 de dolari. Femeia a devit milionar peste noapte – suma este echivalentă cu 7 milioane de dinari sârbeşti. Formalităţile şi perfectarea actelor au durat 4 ani, după care Marija i-a uluit pe toţi cu planurile sale de moştenire.

A decis să împartă averea până la ultimul ban prietenilor săi şi vecinilor, care au ajutat-o mai mulţi ani, alinându-i singurătatea. „Nu am nevoie de aceşti bani, spune Marija. Am nevoie doar de apă, pâine şi un pic de lemne pentru foc. Acolo unde urmează să ajung, cu siguranţă nu voi avea nevoie de bani”.

 

×
Subiecte în articol: poveste virala Serbia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close