Antena 3 CNN Actualitate Inedit Alimentele care l-au lăsat pe un adolescent orb. Ce a mâncat timp de 10 ani

Alimentele care l-au lăsat pe un adolescent orb. Ce a mâncat timp de 10 ani

Alimentele care l-au lăsat pe un adolescent orb. Ce a mâncat timp de 10 ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Sep 2019   •   12:00

Un adolescen a orbit după aproape 10 ani în care a mâncat numai cartofi prăjiți, chipsuri, pâine albă și, ocazional, cârnați și șuncă procesată.

Băiatul a mers la doctor pentru prima dată la vârsta de 14 ani. Nu se simțea bine și era obosit tot timpul. La acea vreme, a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12 și i s-au dat suplimente alimentare. Nu s-a ținut, însă, de tratament și a continuat să mănânce haotic.

Analizele medicale la care a fost supus au arătat că acesta are deficiențe grave de vitamine și suferă de forme severe de malnutriție.

Trei ani mai târziu, adolescentul din Bristol a ajuns la spitalul de Oftamologie, deoarece începuse să-și piardă vederea progresiv. 

„Băiatul a explicat că nu suportă texturile anumitor alimente, așa că chipsurile erau cumva printre singurele alimente pe care simțea că-l poate mânca”, a declarat medicul Denize Atan, potrivit BBC.

În urma unor investigații amănunțite, medicii au descoperit că băiatul avea deficiență de vitamina B12, dar și de alte vitamine și minerale importante. Nu era subponderal, în schimb, era malnutrit.

„Pierduse minerale din oase, ceea ce e destul de șocant pentru un băiat de vârsta lui”, a explicat medicul.

În plus, adolescentul britanic îndeplinea criteriile pentru a fi considerat orb.

Nu poate conduce și îi va fi foarte greu să citească, să se uite la televizor sau să distingă fețele. În schimb, poate merge singur pentru că și-a păstrat vederea periferică”, a mai explicat medicul.

×
Subiecte în articol: adolescent orb
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close