x close

Brânza unică în lume, făcută într-o peşteră din România. Cât costă un kilogram

de S.T.    |    06 Noi 2019   •   23:00
Brânza unică în lume, făcută într-o peşteră din România. Cât costă un kilogram 534 Foto: pixabay.com

În judeţul Cluj, în localitatea Țaga, într-o grotă, câţiva fermieri din Transilvania produc celebra brânză de Năsal, cu mucegai alb, pe care o numesc regina brânzeturilor.

„Produsele de la Țaga sunt unice în lume, pentru că în această grotă unde sunt ţinute brânzeturile, există o bacterie care ajută la maturare. Creşte doar aici şi se aşază în mod natural pe caş”, a spus Laura Barbu pentru stirileprotv.ro.

Brânzeturile se ţin la maturat până la 60 de zile pe stelaje de lemn şi, din două în două zile, mucegaiul care se aşează pe ele este înlăturat manual. Preţurile încep de la 35 de lei pentru un kilogram.

Citeşte mai multe despre:

branza mucegai pestera Cluj
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati