Antena 3 CNN Actualitate Inedit Broască cu greutate de record mondial, ucisă de autorități: "N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare"

Broască cu greutate de record mondial, ucisă de autorități: "N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare"

Autoritățile din Australia au descoperit o broască de trestie de zahăr, cu o greutate record. Exemplarul a fost eutanasiat şi expus la muzeul din Queensland.

Broască cu greutate de record mondial, ucisă de autorități: "N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare"
Sursa foto: Facebook | Queensland Environment
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2023   •   15:50

O broască de trestie de zahăr cu o greutate de două kilograme și 700 de grame, de șase ori mai masivă decât un exemplar obișnuit, şi-a găsit sfârșitul după ce a fost descoperită de pădurarii australieni într-o junglă din nordul continentului.

Acesta ar putea fi cea mai mare borască din specia sa, actualul record oficial fiind de 2,65 kilograme, în cazul unui exemplar crescut ca animal de companie în Suedia. "N-am văzut în viaţa mea ceva atât de mare", a declarat Kylee Gray, şefa echipei de pădurari care a găsit broasca.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia spune că astfel de specimene gigant se hrănesc cu insecte, reptile şi chiar şi mamifere mici. "O borască de asemenea dimensiuni poate mânca tot ce îi încape în gură", a spus ea.

Deşi este un exepmplar unic, autorităţile au luat decizia de a eutanasia broasca. Asta pentru că specia nu este una endemică în Australia, ci a fost adusă aici în 1935. În plus, astfel de broaşte nu au prădători naturali şi sunt nocive pentru ecosistem. De aceea practica standard este ca acestea să fie ucise, atunci când sunt capturate. Trupul broaştei, despre care se crede că este femelă, va fi însă conservat şi donat din Queensland, potrivit bbc.com.

Citeşte şi: O broască a călătorit peste 6.000 de kilometri pe un pachet de banane | Animalele salvate din cele mai dificile situații în 2022

×
Subiecte în articol: Australia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close