Antena 3 CNN Actualitate Inedit O broască a călătorit peste 6.000 de kilometri pe un pachet de banane | Animalele salvate din cele mai dificile situații în 2022

O broască a călătorit peste 6.000 de kilometri pe un pachet de banane | Animalele salvate din cele mai dificile situații în 2022

O broască a călătorit peste 6.000 de kilometri, din Republica Dominicană până în Marea Britanie, printre banane, iar un arici a fost scos dintr-o țeavă de scurgere cu un clește de grătar.

O broască a călătorit peste 6.000 de kilometri pe un pachet de banane | Animalele salvate din cele mai dificile situații în 2022
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    01 Ian 2023   •   13:34

Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii la Animale, o organizație de caritate care activează în Anglia și Țara Galilor, a împărtășit câteva dintre cele mai "ciudate și minunate" incidente la care a fost chemată de-a lungul anului.

Printre primii care au fost salvați în 2022 a fost Nacho, un pui de focă în vârstă de 6 luni, care a apărut pe malul unui râu lângă Old Lock & Weir Inn din Keynsham, Bristol, pe 2 ianuarie, relatează The Guardian.

"Râul Avon curge de pe coastă până la Keynsham, așa că este probabil că a ajuns acolo înotând în amonte de coastă", a declarat supervizorul RSPCA pentru animale sălbatice, Paul Oaten.

"Am fost destul de surprinsă să găsesc puiul de focă atât de sus - trebuie să fi luat un viraj greșit și apoi a urmat poteca de coastă înainte de a ajunge pe marginea râului", a declarat Amy Pellegrini de la RSPCA.

O „temă recurentă” a constant în salvările unor vulpi, unele cu capul blocat, inclusiv o vulpe care a rămas prinsă într-o cană de apă în Colchester, Essex, în februarie, sau o vulpe găsită într-o cutie mare de mâncare pentru câini în Barking, Londra.

Clienții care mâncau la un McDonald's din Bognor Regis, West Sussex, au găsit un șarpe boa lung de 1,5 metri care se strecura prin restaurant în iulie. Șarpele a fost îndepărtat de angajați.

În august, salvatorii RSPCA au folosit un clește de grătar pentru a scoate un arici dintr-un canal de scurgere deschis în Hull, East Yorkshire.

De asemenea, RSPCA a intervenit în septembrie, după ce o broască comună din Hispaniola a făcut o călătorie de peste 6.000 de kilometri din Republica Dominicană, în Caraibe, până în Marea Britanie, pe un colet de banane.

"Despachetam cumpărăturile în bucătărie și soția mea s-a întors spre mine și mi-a spus ", a declarat Iain Holloway din Tamworth, Staffordshire. 

Salvatorul Jonny Wood a declarat că broasca era sănătoasă, în ciuda călătoriei sale lungi.

×
Subiecte în articol: broasca banane animale
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close