Antena 3 CNN Actualitate Inedit Făceau curat prin casă și au vrut să o arunce la gunoi. Comoara pe care o ascundea această carte

Făceau curat prin casă și au vrut să o arunce la gunoi. Comoara pe care o ascundea această carte

Făceau curat prin casă și au vrut să o arunce la gunoi. Comoara pe care o ascundea această carte
27 Dec 2016   •   10:34

Un portret al fostului primar al Ierusalimului Tedy Kolek, schitat de pictorul spaniol Pablo Picasso pe un catalog al Muzeului Israel, a fost gasit cand era pe punctul de a fi aruncat la gunoi, potrivit ziarului 'Times of Israel' citat de stirileprotv.ro.

Fiii lui Kolek au gasit din intamplare schita semnata de artist in 1969, cand faceau curat in casa mamei lor decedata la inceputul anului.

"L-am gasit-o printre cartile despre Ierusalim din biblioteca parintilor nostri si am fost pe punctul sa-l aruncam la gunoi", a declarat fiica ei, Osnat Kolek.

Desenul care il reprezinta pe fostul primar al Ierusalimului, trasat cu negru si rosu, este datat 11 decembrie 1969 si apare la sfarsitul catalogului despre o expozitie a artistului spaniol, alaturi de pictura sa 'Naturaleza muerta con mandolina' din 1924.

Recuperat luna aceasta dintre bunurile care i-au apartinut familei Kolek, fiii sai au decis sa-l doneze Fundatiei Ierusalimului, o organizatiei nonprofit care anul acesta aniverseaza 50 de ani de existenta.

Tedy Kolek, primar al Ierusalimului in perioada 1965 - 1994, fondator si presedinte al Muzeului Israelului, a murit la 2 ianuarie 2007

×
Subiecte în articol: carte comoara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close