Antena 3 CNN Actualitate Inedit Iran deține bomba nucleară sau nu?

Iran deține bomba nucleară sau nu?

Anul trecut Iranul a amenințat comunitatea internațională că își va intensifica programul nuclear în ciuda înțelegerii semnate în 2015.

Iran deține bomba nucleară sau nu?
07 Ian 2020   •   22:57

Tensiunile dintre SUA și Iran au escaladat în ultima perioadă și cele două țări și s-au amenințat reciproc. Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a declarat că americanii vor plăti după ce i-au ucis omul de încredere.

Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au crescut și s-au diminuat odată cu mijlocul secolului al XX-lea. La un moment dat, cele două țări aveau chiar o relație de prietenie și de schimburi comerciale. Armonia s-a încheiat brusc în timpul revoluției iraniene (1979), atunci când pro-americanul Shah Mohammad Reza Pahlavi a fost încarcerat. Astăzi, tensiunile recente decurg din reacția lui Donald Trump cu privire la pactul nuclear semnat în 2015 cu Iranul și încălcat de aceștia.

În anul 2015, Iranul a convenit un acord pe termen lung asupra programului său nuclear cu un grup de puteri mondiale cunoscut sub numele de P5 + 1, care include SUA, Marea Britanie, Franța, China, Rusia și Germania.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

 

×
Subiecte în articol: bomba nucleara
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close