Antena 3 CNN Actualitate Inedit După scena mesei lungi cu Olaf Scholz și Emmanuel Macron, Vladimir Putin dă mâna cu unul dintre cei mai cunoscuți lideri internaționali anti-vaccin

După scena mesei lungi cu Olaf Scholz și Emmanuel Macron, Vladimir Putin dă mâna cu unul dintre cei mai cunoscuți lideri internaționali anti-vaccin

Contul de Twitter al Kremlinului a distribuit, miercuri, o fotografie cu liderii rus, Vladimir Putin, și brazilian, Jair Bolsonaro, strângându-și mâinile cordial.

După scena mesei lungi cu Olaf Scholz și Emmanuel Macron, Vladimir Putin dă mâna cu unul dintre cei mai cunoscuți lideri internaționali anti-vaccin
Sursa foto: Twitter @KremlinRussia_E
de Adrian Iclozan    |    16 Feb 2022   •   20:59

Bolsonaro, care efectuează prima sa vizită de stat în Rusia, este binecunoscut pentru atitudinea sa anti-vaccin, fiind vizat inclusiv de o investigație a Curții Supreme din țara sa, ca urmare a pozițiilor sale publice în acest sens.

"Este o plăcere să vă întâlnesc. Restabilim relațiile care au fost întrerupte, într-un fel sau altul, de pandemia de COVID (...) În pofida restricțiilor, comerțul între țările noastre a crescut cu 87%. Mă bucur să vă văd, domnule președinte, și sper că întâlnirea aceasta va fi folositoare, cu atât mai mult cu cât Brazilia este un partener de vârf - și se poate spune că este partenerul de vârf - comercial și economic al Rusiei în America Latină. Este foarte important. Bine ați venit", i-a spus Putin lui Bolsonaro, conform informațiilor de pe site-ul Kremlinului.

"Este o mare plăcere, invitația dumneavoastră este o mare onoare pentru mine. Ne simțim solidari cu Rusia. Avem perspective bune de colaborare în diverse zone, mai precis în domeniile apărării, petrolului și gazelor, agriculturii (...) Sunt sigur că vizita mea la Moscova este un semnal pentru lumea întreagă asupra faptului că relațiile noastre bilaterale au perspective bune de creștere", a spus, la rândul său, președintele brazilian.

Kremlinul spune că Bolsonaro a făcut testul care i-a permis să dea mâna cu Putin

Jair Bolsonaro, care a spus în mai multe rânduri că nu s-a vaccinat, a contestat de la început restricțiile specifice pandemiei.

Însă, potrivit Sky News, autoritățile ruse au precizat că liderul brazilian și delegația sa au efectuat testele COVID solicitate de gazdele moscovite pentru a putea să se apropie de Vladimir Putin.

Situația a stat cu totul altfel la recentele vizite efectuate la Moscova de cancelarul german Olaf Scholz și de președintele francez Emmanuel Macron.

Ambii lideri, promotori ai campaniei de vaccinare în țările lor, au refuzat să facă testul solicitat de ruși. Partea franceză a explicat că o astfel de procedură ar fi implicat ca rușii să intre în posesia profilului ADN al liderului din Hexagon.

Drept consecință, atât Macron cât și Scholz au fost puși în capătul celebrei - de-acum - mese lungi, la șase metri de Vladimir Putin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Jair Bolsonaro Vladimir Putin
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close