Antena 3 CNN Actualitate Inedit "Aproape toate previziunile sunt greșite!" Șeful companiei care a creat ChatGPT dezvăluie schimbările pe care Inteligența Artificială le va aduce lumii în viitorul apropiat

"Aproape toate previziunile sunt greșite!" Șeful companiei care a creat ChatGPT dezvăluie schimbările pe care Inteligența Artificială le va aduce lumii în viitorul apropiat

Sam Altman, directorul executiv al companiei americane OpenAI, care a creat controversatului chatbot ChatGPT, și-a făcut publice propriile anticipări cu privire la impactul Inteligenței Artificiale (IA) asupra lumii și a estimat că majoritatea predicțiilor legate de această tehnologie sunt greșite.

"Aproape toate previziunile sunt greșite!" Șeful companiei care a creat ChatGPT dezvăluie schimbările pe care Inteligența Artificială le va aduce lumii în viitorul apropiat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2023   •   15:04

Altman (foto) a estimat că IA va revoluționa educația în același mod în care au făcut-o calculatoarele, dar nu va înlocui învățarea.

"Temele pentru acasă probabil că nu vor mai fi niciodată la fel", a spus el, luni, în cadrul unei conferințe la Universitatea Keio din Tokyo.

"Dispunem de un nou instrument pentru educație. Este un fel de calculator pentru cuvinte. Modul în care predăm şi evaluăm elevii va trebui să se schimbe", a continuat șeful OpenAI.

Citește și: Decizie letală a inteligenței artificiale: a decis să omoare un om. Radu Tudor: ”Poate genera dezastre!”

Sam Altman se află în prezent într-un turneu mondial în cadrul căruia se întâlnește cu șefi de companii și politicieni pentru a discuta atât despre oportunitățile create de Inteligența Artificială generativă, cât şi despre viitoarea sa reglementare.

"Instrumentele pe care le avem sunt încă extrem de primitive prin comparație cu cele pe care le vom avea peste câțiva ani", a prognozat el, adăugând că OpenAI se va simți "super responsabilă" dacă ceva nu va merge bine.

Altman a încercat să risipească îngrijorările legate de dispariția numeroase locuri de muncă din cauza evoluției IA.

Șeful OpenAI a estimat că, deși unele locuri de muncă vor dispărea, vor apărea noi categorii.

"Nu cred că va avea impactul pe care oamenii îl așteaptă asupra ocupării forței de muncă. Aproape toate previziunile sunt greșite", a conchis el.

ChatGPT stârnește entuziasm, dar și temeri, în întreaga lume datorită capacității sale de a genera conversații, texte şi traduceri similare celor realizate de ființele umane în doar câteva secunde.

Educația este unul dintre domeniile unde se manifestă cele mai mari îngrijorări, fiind deja semnalate numeroase cazuri în care elevii și studenții au abuzat de ChatGPT pentru a trișa la teme și proiecte.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close