Antena 3 CNN Actualitate Inedit Răspunsul surprinzător al unui tânăr din Capitală când este întrebat despre cărțile pe care le-a citit: „Sincer, n-am ce face cu ele”

Răspunsul surprinzător al unui tânăr din Capitală când este întrebat despre cărțile pe care le-a citit: „Sincer, n-am ce face cu ele”

Răspunsul surprinzător al unui tânăr din Capitală când este întrebat despre cărțile pe care le-a citit: „Sincer, n-am ce face cu ele”
Sursa foto: Foto: Pixabay
21 Oct 2019   •   11:10

Reprezentanții unei librării au adus cărțile în mijlocul legumelor și fructelor din Piața Obor, din Capitală, pentru a încuraja românii să citească, scrie stirileprotv.ro.

Suntem pe ultimul loc în Europa când vine vorba de citit și 4% dintre cei care totuși parcurg zilnic câteva rânduri nu dedică lecturii, mai mult de 5 minute pe zi. Iar unul din 5 români recunoaște că nu a citit niciodată o carte întreagă.

Suntem mari consumatori, de aproape orice, însă nu și de citit. Unu din doi români recunoaște că anul trecut, în 2018 nu a lecturat nici măcar o carte, iar asta ne trimite direct pe ultimul loc în Europa când vine vorba de cât de mult citim. Iar 1 din 5 români mărturistește că nu a citit o carte întreagă niciodată în viață. 

Întrebat care este ultima carte citită, un tânăr de 15 ani răspunde senin că a început să citească romanul „Mara”, însă nu a terminat-o. Întrebat dacă își va cumpăra vreo carte din Piața Obor, băiatul a răspuns: „Nu, am multe acasă, dar sincer n-am ce face cu ele”.

 

×
Subiecte în articol: piata obor
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close