Antena 3 CNN Actualitate Ingredientul secret pentru cozonaci folosit de Cătălin Scărlătescu: "Trebuie neapărat să fie de calitate"

Ingredientul secret pentru cozonaci folosit de Cătălin Scărlătescu: "Trebuie neapărat să fie de calitate"

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit ingredientul secret pe care îl folosește pentru a pregăti cozonaci pufoși.

Ingredientul secret pentru cozonaci folosit de Cătălin Scărlătescu: "Trebuie neapărat să fie de calitate"
Sursa foto: Facebook | Chef Catalin Scarlatescu
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2022   •   12:00

Chef Scărlătescu a făcut public ingredientul minune, care îl ajută să prepare cozonacii ca la carte. El spune că untul este foarte important, iar acesta trebuie să fie neapărat de calitate. Scărlătescu recomandă untul belgian, cel pe care îl folosește și el. Untul belgian este mai gras și mai dens, ceea ce face ca prăjitură să fie mai omogenă și mai pufoasă.

Noi vă prezentăm și rețeta de cozonac a maestrului Chef.

Rețetă de cozonac, de Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 1 kg făina
  • 250 gr zahăr
  • 450 ml lapte
  • 5 ouă
  • 60 gr drojdie
  • 300 gr unt Belgian
  • 500 gr nucă
  • 200 gr rahat
  • 150 gr ciocolată belgiană
  • 30 gr portocală confiată
  • 30 gr coajă de lămâie stafide (opțional)

Mod de preparare

1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția (maiaua) să crească până când își dublează volumul.

2. Se fierbe laptele împreună cu zaharul și se amestecă până se dizolvă.

3. Se freacă gălbenușurile cu praf de sare

4. Se pune făina într-un bol și turnăm pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5. Pentru aproximativ o oră, compoziția se lasă la dospit.

6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat și stafide și se rulează. Rulada obţinută se taie în două și se împletesc, apoi se ung cu ou.

7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore.

8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: Chef Catalin Scarlatescu cozonac
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close