Antena 3 CNN Actualitate Întreruperi de curent electric în Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie

Întreruperi de curent electric în Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie

Întreruperi de curent electric în Mamaia şi 2 Mai, din cauza supraconsumului de energie
Sursa foto: Foto: Video News
08 Aug 2010   •   19:09

Avarierea unor transformatoare a provocat mai multe întreruperi de curent electrict în staţiunile Mamaia şi 2 Mai în ultimele 24 de ore. Potrivit reprezentanţilor ENEL Distribuţie Dobrogea, întreruperile au fost cauzate de supraconsumul de energie electrică.

O parte din staţiunea Mamaia a rămas fără curent electric sâmbătă, în jurul orei 13:00, după ce un transformator şi două cabluri de medie tensiune au fost avariate. Probleme au existat şi în staţiunea 2 Mai, unde un transformator ars a fost înlocuit duminică dimineaţă.

Potrivit reprezentanţilor ENEL Distribuţie Dobrogea, citaţi de Mediafax, avariile au fost cauzate de consumul excesiv de energie electrică şi temperaturile ridicate din ultima perioadă.

Echipele Enel Distribuţie Dobrogea au intervenit, sâmbătă, în Mamaia, clienţii rămaşi fără energie electrică fiind alimentaţi printr-un grup electrogen, la scurt timp după producerea incidentului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un transformator s-a ars în staţiunea 2 Mai, echipele Enel Distribuţie Dobrogea reuşind să-l înlocuiască duminică dimineaţă, în jurul orei 10:30.

Alte sute de incidente individuale au mai avut loc în timpul săptămânii. Potrivit reprezentanţilor Enel Distribuţie Dobrogea, principala cauză a frecventelor întreruperi o reprezintă supraconsumul de energie electrică.

"Pentru a evita aceste situaţii neplăcute, recomandarea Enel Distribuţie Dobrogea este de a solicita noi avize tehnice de racordare, corelate consumului real şi realizarea lucrărilor necesare cu firme autorizate în acest sens. Instalaţiile improvizate, artizanale, sunt la rândul lor generatoare de întreruperi frecvente", precizează Enel Distribuţie Dobrogea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie electrică avarie Enel Mamaia
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close