Antena 3 CNN Actualitate Ion Bazac, implicat în scandalul de la DGIPI: Ministrul Sănătăţii ar fi primit ameninţări cu moartea

Ion Bazac, implicat în scandalul de la DGIPI: Ministrul Sănătăţii ar fi primit ameninţări cu moartea

Ion Bazac, implicat în scandalul de la DGIPI: Ministrul Sănătăţii ar fi primit ameninţări cu moartea
Sursa foto: Ion Bazac
26 Mar 2009   •   10:48

Numele ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, apare tot mai insistent în scandalul de la DGIPI. Demnitarul ar fi primit mai multe ameninţări cu moartea şi ar fi cerut printr-un intermediar, consulul României la Milano, să intervină la seful DGIPI pentru a obţine o listă de apeluri telefonice, prin care l-ar fi putut identifica pe autorul ameninţărilor.

Cornel Şerban s-a conformat, spun procurorii, şi acum l-au acuzat de folosire ilegală de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Este o informaţie care complică ancheta de la DGIPI, în care este cercetat şi omul de afaceri Puiu Popoviciu, care, aşa cum au hotărât miercuri seară judecătorii, va fi cerectat în stare de libertate. Partenerul acestuia, fostul rector al Universităţii de Agronomie, Ioan Alecu nu a mai fost adus în faţa judecătorilor pentru că a ajuns la o înţelegere cu procurorii.

Judecătorii Curţii de Apel au avut nevoie de mai multe ore pentru a decide că cei trei inculpaţi pot fi cercetaţi în libertate. La ieşire, omul de afaceri Puiu Popoviciu a afirmat că este nevinovat.

Avocatul lui Cornel Ilie Şerban, fostul şef al DGIPI, a declarat pe holurile Curţii de Apel că este indignat de ceea ce a făcut omul de afaceri Puiu Popoviciu. Aurelian Bădulescu a declarat, totuşi, că procurorii nu au suficiente probe la dosar.

Şeful de operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici a respins acuzaţiile care i s-au adus clientului său, iar în cazul fostulului rector al Universităţii de Agronomie Bucureşti, Ioan Alecu, procurorii nu au mai cerut emiterea de mandat de arestare. Aşa că a plecat liber de la Direcţia Cercetări Penale, fără să facă vreo declaraţie.

Acţiunea procurorilor a fost demarată în urma unui denunţ din partea unui angajat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ofiţerul a arătat că fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban şi şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici i-au sugerat să îi ajute pe Puiu Popoviciu şi pe Ioan Alecu în dosarul penal referitor la o afacere imobiliară din nordul Capitalei.

Antena 3

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close