Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie continuă să sfideze Sinodul şi îndeamnă enoriaşii la post și rugăciune pentru a deveni mitropolit

ÎPS Teodosie continuă să sfideze Sinodul şi îndeamnă enoriaşii la post și rugăciune pentru a deveni mitropolit

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, insistă să devină mitropolit, în timp ce e cercetat de DNA şi Biserică. El şi-a îndemnat credincioşii să îl susţină cu post şi rugăciunie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   16:57

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că, săptămâna viitoare, în zilele de miercuri, joi și vineri, credincioșii pot ține, dacă vor, post și rugăciune cât mai intensă pentru un adevăr necesar de pus în realitate: reactivarea Mitropoliei Tomisului.

"Sigur să ne rugăm. Iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi. Dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile are se cuveneau, că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident și atât de necesar depus în realitate.

Sigur că să ne rugăm cu toții și iată miercuri, joi și vineri săptămâna viitoare să avem post şi rugăciune cât mai intensă pentru această dorință a dvs atât de justificată", a spus ÎPS Teodosie.

Între timp, ÎPS Teodosie este anchetat de DNA pentru cumpărare de influență, după ce a fost înregistrat de un om de afaceri, fost preot, care îi promitea o finanțare de la Secretariatul de stat pentru Culte în schimbul unui comision de 20% din suma de 800 de mii de lei.

De asemenea şi Patriarhia Română a anunțat că îl cercetează pentru, răzvrătire, indisciplină și tulburare a păcii din biserică tocmai din cauza acestor insistențe de a deveni mitropolit. 

×
Subiecte în articol: IPS Teodosoie Mitropolie
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close