Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, despre bărbatul care se căsătorește cu o femeie divorțată: "Săvârşeşte adulter"

ÎPS Teodosie, despre bărbatul care se căsătorește cu o femeie divorțată: "Săvârşeşte adulter"

Noi declarații controversate ale Arhiepiscopul Tomisului. ÎPS Teodosie a transmis un mesaj pentru bărbații care se căsătoresc cu femei divorțate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2024   •   14:30

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Tot Arhiepiscopul Tomisului este cel care a spus că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. ”Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. 

ÎPS Teodosie a fost întrebat de un enoriaş, la Radio Dobrogea, ce trebuie să facă un credincios atunci când un duhovnic împărtăşeşte "pe toată lumea, pe cine fumează, pe cine trăieşte în concubinaj, zicând că el nu opreşte pe nimeni de la potir pentru că nu este el vrednic să facă asta”.

"Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat?

Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat", a declarat ÎPS Teodosie într-o emisiune radio transmisă pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre cei care trăiesc în concubinaj.

"Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)", a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close