Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şeful SIAS, inculpat în dosarul intervenţiei trupelor speciale în cazul dublei crime de la Oneşti

Şeful SIAS, inculpat în dosarul intervenţiei trupelor speciale în cazul dublei crime de la Oneşti

Alexandru Scurtu, şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din cadrul Poliţiei Române, va fi inculpat în dosarul intervenţiei trupelor specilae în cazul dublei crime de la Oneşti, după ce judecătorii au desfiinţat clasarea dată de un procuror.

Şeful SIAS, inculpat în dosarul intervenţiei trupelor speciale în cazul dublei crime de la Oneşti
de Carmina Pricopie    |    08 Noi 2023   •   19:41

Avocatul Adrian Cuculis a transmis astăzi că magistrații Curții de Apel Bacău au desființat în totalitate clasarea dată de procurorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, spune Cuculis, procurorul de caz este obligat să pună în mișcare acțiunea penală în cazul șefului SIAS, în speța Alexandru Scurtu.

"Practic, Alexandru Scurtu este inculpat în dosar prin decizia instanței de judecată cu privire la intervenția trupelor speciale în cazul uciderii muncitorilor din apartamentul din Onești. Plângerea formulată de noi în cauză a vizat lipsa totală de coerență în ceea ce privește motivarea procurorului Iacob cu privire la intervenția SIAS în acest caz. Scurtu Aexandru urmează și trebuie să fie din acest moment și suspendat din funcție", spune avocatul Adrian Cuculis.

Pe 2 martie 2021, la Antena 3 CNN, Alexandru Scurtu, şeful SIAS, a declarat că intervenţia "nu a întârziat foarte mult".

Încercăm să folosim forţa ca ultimă resursă. Este principiul după care ne ghidăm activitatea şi în încercarea de a câştiga timp, pentru că odată cu trecerea timpului apar nevoi fiziologice, apar oportunităţi pe care le putem exploata. În această dorinţă de a găsi momentul operativ cel mai bun, s-a întârziat cu negocierea. Dar nu aş spune că s-a întârziat mult, aşa cum afirmă foarte mulţi, pentru că sunt situaţii de criză care sunt rezolvate în zile. Procesul de negociere durează zile", a precizat atunci Alexandru Scurtu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dubla crimă de la Oneşti. Criminalul Gheorghe Moroşan a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie 2021, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat.

Citeşte şi: Primele imagini din apartamentul în care au fost răpiţi şi ucişi cei doi muncitori din Oneşti

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. Cele două victime ale criminalului, Silviu Iştoan (38 de ani) şi Dan Pătatu (55 de ani) au suferit mai multe plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa.

Poliţiştii au intervenit în forţă şi au tras mai multe focuri de armă, iar agresorul a ajuns şi el la spital cu multiple plăgi împuşcate în mâini, picioare, abdomen.

În aprilie 2023, criminalul de la Oneşti, Gheorghe Moroşan, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare.

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close