Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocatul Poporului: Nu am competența de a ataca modificările legislative la CCR

Avocatul Poporului: Nu am competența de a ataca modificările legislative la CCR

Avocatul Poporului: Nu am competența de a ataca modificările legislative la CCR
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Feb 2017   •   11:37

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat miercuri, la Antena 3, că instituția pe care o conduce nu are competența de a ataca la Curtea Constituțională articolul I din OUG privind modificările Codurilor penale, decât peste 10 zile.

”Noi nu suntem competenți cu privire la Articolul I din ordonanță, decât peste 10 zile, când va intra în vigoare. Ca atare, nu ne putem pronunța acum cu privire la acest articol. Până nu intră în vigoare articolul I, Avocatul Poporului nu este competent să se pronunțe în niciun fel”, a declarat Victor Ciorbea, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Mii de oameni au ieşit din nou în stradă în noaptea de marți spre miercuri, după ce Guvernul a adoptatat ordonanţa de urgenţă care modifică Codul penal şi Codul de procedură penală.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close