Antena 3 CNN Actualitate Justiție De ce îi permit judecătorii medicului Burnei să profeseze într-un spital de stat

De ce îi permit judecătorii medicului Burnei să profeseze într-un spital de stat

De ce îi permit judecătorii medicului Burnei să profeseze într-un spital de stat
29 Aug 2017   •   17:13

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au explicat de ce consideră că medicul Gheorghe Burnei, acuzat că a luat mită de la mai mulţi pacienţi, ar putea profesa din nou într-un spital de stat, judecătorii menţionând că "necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuală".

"Are în vedere judecătorul de cameră preliminară că această interdictie a fost impusă prin încheierea Curtii de Apel Bucureşti la data de 20.12.2016 , în urmă cu 8 luni. După trecerea acestei perioade de timp se apreciază că mentinerea obligatiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuală. Prin urmare, judecătorul de cameră preliminară va înlătura interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia, sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul ...... sau în altă unitate din sistemul public de sănătate apreciind că nu mai este justificată", au explicat, prin motivare, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

Vineri, magistraţii au decis ca Gheorghe Burnei să rămână sub control judiciar însă a fost înlăturată interdicţia exercitării profesiei în spitalele de stat. Deşi decizia nu este definitivă, a stârnit reacţii negative din partea medicilor din Secţia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie". Doctorii au trimis o scrisoare în care spun că refuză în orice fel colaborarea cu medicul Gheorghe Burnei, ameninţând cu demisia sau chiar greva.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: judecatori
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close