Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministerul Justiţiei: Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat prin videoconferinţă în trei dosare

Ministerul Justiţiei: Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat prin videoconferinţă în trei dosare

Ministerul Justiţiei: Sebastian Ghiţă urmează să fie audiat prin videoconferinţă în trei dosare
31 Mai 2017   •   15:14

Pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă, există cereri de audiere prin videoconferinţă în trei dosare, informează Ministerul Justiţiei, solicitările fiind înaintate de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Tribunalul Prahova şi fiind în curs de executare.

Astfel, este vorba de o cerere a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă pentru termenul din 17 mai şi care a fost transmisă la Ministerul Justiţiei din Serbia în data de 3 mai, cererea fiind îndeplinită.

Dosarul a fost însă amânat pentru data de 22 mai, atunci când a fost făcută o nouă cerere de asistenţă pentru audierea prin videoconferinţă, transmisă pe 18 mai către Ministerul Justiţiei din Serbia, cererea fiind îndeplinită. Însă la termenul din 22 mai, cauza a fost amânată iar, stabilindu-se un nou termen la data de 06.06.2017. Pentru acesta, cererea a fost transmisă la Ministerul Justiţiei din Serbia pe 25 mai, fiind în curs de executare, informează Ministerul Justiţiei.

„Cererea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un alt dosar, emisă pentru termenul din 06. 06. 2017, a fost transmisă la Ministerul Justiţiei din Serbia la data de 16. 05. 2017. În acest dosar a avut loc testarea tehnică între departamentele IT ale instanţelor competente. Această cerere este în curs de executare. Cererea Tribunalului PRAHOVA emisă pentru termenul din 08.06.2017 a fost primită la Ministerul Justiţiei din România la data de 31.05.2017, urmând a fi înaintată, la aceeaşi dată, după verificările prevăzute de lege, Ministerului Justiţiei din Serbia", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Sebastian Ghiţă este obligat să se prezinte joi la poliţie în Belgrad, în cadrul controlului judiciar impus de autorităţile sârbe, după ce acestea l-au eliberat pe fostul parlamentar pe o cauţiune de 200.000 de euro şi i-au impus acestuia să nu părăsească Belgradul.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close