Antena 3 CNN Actualitate Justiție Președinte AMR: Nu putem pune la îndoială demersul judecătorilor. Lucrurile nu mai puteau fi ținute sub tăcere

Președinte AMR: Nu putem pune la îndoială demersul judecătorilor. Lucrurile nu mai puteau fi ținute sub tăcere

Președinte AMR: Nu putem pune la îndoială demersul judecătorilor. Lucrurile nu mai puteau fi ținute sub tăcere
30 Aug 2017   •   22:05

Președintele Asociației Magistraților din România, Andreea Ciucă, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre judecătorii care refuză să mai participe la şedinţele Consiliului Superior al Magistraturii. 

Cei cinci judecători, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au refuzat să participe la şedinţa plenului CSM de miercuri, sunt Cristina Tarcea (preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie), Simona Marcu, Lia Savonea, Nicoleta Ţînţ şi Evelina Oprina. 

Citește și: Motivul din spatele amânării ședinței CSM. Protest fără precedent al judecătorilor din România

„Este vorba de o tensiune fără precedent care, cum am observat în ultimele luni, de când a intrat în funcție noul CSM, s-a dorit a fi evitată de către aceste minunate doamne ale justiției române despre care vorbim. Adică lucrurile au fost ținute sub presiune și s-a evitat o astfel de ieșire tocmai pentru a nu se vulnerabiliza ideea de sistem judiciar și de Consiliu Superior al Magistraturii pentru a nu se duce în derizoriu activitatea acestuia. Dar s-a ajuns a un punct la care lucrurile nu au mai putut fi ținute sub tăcere. Este vorba despre șase doamne ale justiției române care au un prestigiu profesional recunoscut pentru că și l-au câștigat prin muncă proprie. Nu cred că putem să punem la îndoială demersul acestor doamne”, a declarat președintele AMR.

×
Subiecte în articol: judecatori demers Toader
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close