Antena 3 CNN Actualitate Justiție Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea: „Sunt inoportune”

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea: „Sunt inoportune”

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, despre ordonanţele de urgenţă privind graţierea: „Sunt inoportune”
25 Ian 2017   •   10:13

Prezentă la sediul CSM, Laura Codruța Kovesi a susţinut în continuare că cele două ordonanțe de urgență sunt „inoportune”.

„Din punctul nostru de vedere, niciunul dintre cele două acte normative nu este oportun. Am pus pe siteul instituţiei punctul de vedere al DNA. Din perspectiva noastră, practic, într-o ordonanţă de urgenţă are loc o dezincriminare parţială, mascată, a infracţiunii de abuz în serviciu, practic toţi cei care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu încălcând legea şi au produs prejudicii vor fi apăraţi de pedeapsă. În ceea ce priveşte graţierea, noi am înaintat, de asemenea, un punct de vedere: abuzul în serviciu şi infracţiunile asimilate infracţiunilor de corupţie vor fi graţiate, dacă acest proiect va intra în vigoare”, a declarat şefa DNA.

Totodată, Kovesi a continuat să susţină că „nu a negat nimeni dreptul Parlamentului sau a Guvernului de a emite ordonanţe, noi am emis puncte de vedere tehnice pe ceea ce înseamnă dezincriminarea unor infracţiuni atât de grave, cum este cea a abuzului în serviciu. Toate prejudiciile care au fost constatate nu vor mai putea fi acoperite (...) Statul a cheluit bani cu investigarea acestor infracţiuni, a cheltuit bani cu judecarea acestor infracţiuni, iar acum ştergem cu buretele tot, ca ulterior statul să cheltuie alţi bani pentru a-şi recupera prejudiciile. Doar în dosaarele DNA, în ultimii trei ani, suma valorilor indisponibilizate de DNA a fost de peste 1.5. miliarde de euro”, a mai spus şefa DNA.

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi sefa dna CSM
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close