Antena 3 CNN Actualitate Liderul clanului Cordunenilor şi alţi 26 de membri ai grupării, trimişi în judecată

Liderul clanului Cordunenilor şi alţi 26 de membri ai grupării, trimişi în judecată

Liderul clanului Cordunenilor şi alţi 26 de membri ai grupării, trimişi în judecată
05 Iul 2010   •   15:55

Liderul clanului Cordunenilor, împreună cu alţi 26 de membri ai grupării au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv de către procurorii DIICOT Iaşi. Aceştia sunt acuzaţi de "comiterea unui număr impresionant de infracţiuni grave", respectiv trafic de persoane, şantaj sau înşelăciuni.

Potrivit anchetatorilor, citaţi de Mediafax, gruparea a fost constituită iniţial pe criteriul apartenenţei familiale, iar ulterior a devenit o reţea de tip mafiot, în care elementele de comandă aparţineau membrilor familiei Corduneanu, iar palierul de execuţie era asigurat de către ceilalţi membri ai grupului.

Reţeaua de criminalitate transfrontalieră "Corduneanu" avea legături în plan intern, pe raza altor judeţe, dar şi extern, pe teritoriul altor state - Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania, Irlanda.

Inculpaţii sunt acuzaţi de comiterea unui număr impresionant de infracţiuni grave. Printre acestea se numără trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracţiuni bancare, înşelăciuni imobiliare, infracţiuni cu violenţă (şantaj), infracţiuni informatice, în scopul obţinerii unor importante beneficii materiale dar şi al asigurării  supremaţiei şi notorietăţii infracţionale zonale.

Foto: Intact Images


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: clan judecata DIICOT
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close