Antena 3 CNN Actualitate A fost actualizată lista cu ţările 'galbene'. Dacă vii dintr-o astfel de ţară sau regiune, intri direct în carantină

A fost actualizată lista cu ţările 'galbene'. Dacă vii dintr-o astfel de ţară sau regiune, intri direct în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista cu țările pentru care se impune carantina la sosirea în România.

A fost actualizată lista cu ţările 'galbene'. Dacă vii dintr-o astfel de ţară sau regiune, intri direct în carantină
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Noi 2020   •   22:10

Comparativ cu lista precedentă, pe documentul actualizat figurează şi Ungaria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Austria, San Marino, Italia și Iordania.

Aceste țări sunt ultimele pe care autorităţile române le-au introdus în categoria celor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantinarea la intrarea în țară.

Lista actualizată intră în vigoare de marţi şi poate fi consultată aici.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, atrage atenţia asupra faptului că persoanele care vin în România din state cu o rată a infectărilor inferioară celei înregistrate în ţara noastră nu trebuie carantinate.

"România are acum media de infectare la nivel naţional în jur 3,5 (cazuri la o mie de locuitori, n.r.) Măsurile la care ne gândim s-ar putea să nu fie necesare. Persoanele care vin din ţări cu incidenţa mai mică nu trebuie carantinate în România", a precizat el Rafila.

×
Subiecte în articol: zona galbena carantină
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close