Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea află dacă va fi un om liber. Avocat: "Suntem în Săptămâna Luminată, orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească"

Liviu Dragnea află dacă va fi un om liber. Avocat: "Suntem în Săptămâna Luminată, orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească"

Este o zi crucială, marţi, pentru Liviu Dragnea. Magistraţii judecă azi cererea de eliberare condiţionată a fostului lider al social-democraţilor.

Liviu Dragnea află dacă va fi un om liber. Avocat: "Suntem în Săptămâna Luminată, orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Apr 2021   •   11:17

Procesul de la Judecătoria sectorului 5 este programat să înceapă în jurul orei 10, atunci când se va judeca cererea de eliberare condiţionată formulată de Liviu Dragnea.

Dragnea, doi aşi în mânecă la decizia de azi

Liviu Dragnea, fost preşedinte PSD, are doi aşi în mânecă pentru decizia de azi: avizul favorabil din partea Penitenciarului Rahova şi 49 de zile libere câştigate în instanţă, după ce penitenciarul a refuzat să-l scoată la muncă. 

El a avut nişte probleme de sănătate, dar a fost bolnav şi de COVID-19. 

Decizia de astăzi nu va fi, însă, definitivă, iar o eventuală contestaţie a Parchetului se va judeca apoi. Astfel, şansele ca Liviu Dragnea să-şi petrească Sărbătorile Pascale acasă sunt destul de slabe.

Dragnea, şanse mici să petreacă Paştele acasă

Liviu Dragnea a ispăşit doi ani din cei trei ani şi jumătate de închisoare, condamnare pe care a luat-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

În prezent, fostul lider al PSD lucrează la spălătoria Penitenciarului Rahova, unde curăţă lenjeriile deţinuţilor.

Avocata lui Dragnea: Suntem în Săptămâna Luminată, orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească

Apărătoarea lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat, marţi, că suntem în Săptămâna Mare şi orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească. 

"Să nu uităm că suntem în Săptămâna Luminată, ne aflăm în postul Paștelui și cred că orice om trebuie să aibă o înțelegere sufletească. 

Parchetul, din punctul meu de vedere, a făcut niște afirmații pe care nu le voi înțelege niciodată. Nici măcar nu a spus că nu s-ar fi îndreptat (n.r. se referă la Liviu Dragnea), a spus că fiind un om intelectual ar fi trebuit să își asume, dânsul nefăcând niciun fel de declarații în acest sens. 

Procurorul s-a antepronunțat, iar domnul Dragnea nu a susținut decât că îndeplinește condițiile și că solicită aplicarea dispozițiilor legale. 

Dacă va fi eliberat va primi un job în cadrul unei societăți comerciale, raportat la pregătirea dânsului", a declarat Flavia Teodosiu, marţi, înainte de judecarea cererii de eliberare condiţionată. 

Dragnea a lucrat în penitenciar ca mecanic auto

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea, victorie în instanţă. Fostul şef PSD ar putea ieşi mai repede din penitenciar

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi-a câștigat în instanță dreptul de a se întoarce la muncă în perioada în care se află în penitenciar, având în vedere că în ultima vreme nu a mai putut să facă acest lucru.

Decizia prin care Liviu Dragnea nu a putut munci în această perioadă a fost luată de directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Liviu Dragnea, fostul șef al Camerei Deputaților, a contestat, însă, această decizie în instanţă, prin intermediul avocatului său, iar Curtea de Apel București i-a dat, în parte, dreptate acestuia.

În luna iunie 2020, fostul şef al PSD dat un interviu, prin Skype, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, în care a dat povestit despre situația lui în penitenciar.

Cel mai probabil, Dragnea a contestat decizia șefului ANP pentru că zilele de muncă din penitenciar sunt scăzute, conform legii, din pedeapsă.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea eliberare conditionata
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close