Antena 3 CNN Actualitate Locale 25 de apeluri pe minut la Ambulanţa Argeş, pentru testare! 75% s-au confirmat a fi cazuri de COVID-19

25 de apeluri pe minut la Ambulanţa Argeş, pentru testare! 75% s-au confirmat a fi cazuri de COVID-19

Ambulanța Prahova face cu greu față cazurilor în care victime cad persoanele infectate cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore sunt aproape 800 de solicitări, 360 fiind doar testări COVID. Mai mult, se lucrează cu un deficit de personal de 55%.

25 de apeluri pe minut la Ambulanţa Argeş, pentru testare! 75% s-au confirmat a fi cazuri de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Cristi Georgescu    |    13 Oct 2021   •   17:01

Un Serviciu de Ambulanţă sufocat de numărul mare de apeluri date de persoanele infectate cu COVID-19.

Este cazul județului Prahova, acolo unde echipajele fac față cu greu solicitărilor. Ca să vă faceți o idee, dintr-un total de peste 800 de intervenții, mai bine de jumătate sunt pentru cei cu simptomatologie de coronavirus.

Un caz concret s-a petrecut la Puchenii Moșneni. Aici, Ambulanța a fost așteptată mai bine de șapte ore pentru doi pacienți infectați cu COVID-19. S-a întâmplat în cazul unor vârstnici, care acuzau grave probleme respiratorii.

Așadar, valul patru al pandemiei de coronavirus a triplat apelurile la 122, în județul Prahova. Pentru a putea face față sutelor de cereri, conducerea instituţiei a fost nevoită să aplice măsuri drastice.

Ambulanța Prahova a primit sprijin din partea ISU Prahova. Patru autospeciale cu șofer inoțeesc acum asistenții care merg să testeze pacienții care prezintă simptomatologie de infectare cu SARS-CoV-2.
 

×
Subiecte în articol: ambulanta prahova Argeş testare COVID-19
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close