Antena 3 CNN Actualitate Locale Accidentul de la Periam Port: Două sonare și un elicopter, în sprijin pentru căutarea victimelor

Accidentul de la Periam Port: Două sonare și un elicopter, în sprijin pentru căutarea victimelor

Două sonare și un elicopter intervin în sprijinul autorităților, pentru căutarea victimelor accidentului de pe râul Mureș, de la Periam Port.

Accidentul de la Periam Port: Două sonare și un elicopter, în sprijin pentru căutarea victimelor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   16:24

Patru persoane sunt date dispărute, după ce o barcă s-a răsturnat, duminică seara, pe râul Mureș.

Pentru intensificarea căutărilor, ISU Timiș intervine cu două sonare, dar și cu un elicopter SMURD Arad, au transmis, luni după-amiază, autoritățile.

Potrivit polițiștilor din Arad, duminică seara, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș, Periam Port- județul Timiș, spre malul drept, județul Arad, în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune se aflau 11 persoane, cinci adulți și șase copii, însă, la aproximativ trei metri de mal, barca s-a scufundat, au stabilit anchetatorii.

Citește și: "L-am resuscitat în barcă, i-am făcut respiraţie gură la gură". Mărturia bărbatului care a sărit în ajutorul victimelor tragediei de la Periam Port

Sunt căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac, și doi copii din Nădlac.

În urma incidentului, un copil de aproape patru ani, din Semlac, a murit.

"Bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat Poliția Arad.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive. Cercetările se fac într-un dosar penal de ucidere din culpă, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: barca râul mureș persoane disparute
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close