Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzile pentru vorbitul la telefon pot fi anulate! Trucul care l-a scăpat pe un român de plata sancțiunii

Amenzile pentru vorbitul la telefon pot fi anulate! Trucul care l-a scăpat pe un român de plata sancțiunii

Un român a scăpat de amenda pe care o primise pentru vorbitul la telefon printr-un simplu truc.

Amenzile pentru vorbitul la telefon pot fi anulate! Trucul care l-a scăpat pe un român de plata sancțiunii
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    23 Mar 2023   •   09:56

Judecătorii au considerat că polițistul nu a descris fapta îndeajuns de detaliat și clar astfel încât prezumția de legalitate a procesului-verbal întocmit să o înfrângă pe cea de nevinovăție invocată de șofer. 

Bărbatul a primit amenda la mijlocul lunii ianuarie a anului trecut, deoarece ar fi vorbit la telefon în timp ce se afla în trafic.  

Acesta a contestat amenda, invocând faptul că pe procesul verbal codul său numeric era scris în mod eronat.  

Mai mult decât atât, bărbatul a susținut că acuzația adusă de polițist era falsă, aducând ca dovadă istoricul convorbirilor de pe cele două telefoane pe care le deținea. 

Legea spune că procesul-verbal de contravenție are forţă probantă prin el însuşi, constituind o dovadă suficientă a vinovăţiei.  

Faptul că persoana care îl contestă neagă comiterea faptei nu este suficient, aceasta fiind nevoită să prezinte dovada că lucrurile s-au petrecut altfel.  

Magistrații au considerat însă, în cazul bărbatului, că există cel puţin unele dubii cu privire la starea de fapt consemnată de poliţist, scrie ziaruldeiași.ro.

”În situaţia de faţă, se constată că, deşi agentul constatator a menţionat că petentul ar fi condus autoturismul în timp ce vorbea la telefonul mobil, nu a făcut nicio referire la respectivul dispozitiv, pentru a putea fi individualizat.  

Petentul a depus la dosar o serie de înscrisuri pentru a dovedi că nu se face vinovat de săvârşirea faptei. Cu toate acestea, atât timp cât în procesul-verbal nu există niciun element de identificare a telefonului mobil despre care se face vorbire, nu pot fi verificate nici apărările petentului, respectiv dacă înscrisurile depuse sunt referitoare la respectivul dispozitiv sau nu, dubiul creat profitând acestuia, conform principiului «in dubio pro reo» („de dubii profită acuzatul”, n.r.)”, au consemnat judecătorii. 

Aceștia au dispus anularea procesului-verbal de sancționare.  

Tribunalul va fi însă cel care va lua decizia finală. Acesta a preluat în analiză apelul declarat de Inspectoratul de Poliție Județean, urmând să se pronunțe pe 5 aprilie. 

 

 

×
Subiecte în articol: amenda anulata
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close