Antena 3 Actualitate Locale Potențială avarie importantă la rețeaua cu apă din București, depistată datorită programului de mentenanță preventivă a Apa Nova

Potențială avarie importantă la rețeaua cu apă din București, depistată datorită programului de mentenanță preventivă a Apa Nova

07 Feb 2017   •   17:15
Potențială avarie importantă la rețeaua cu apă din București, depistată datorită programului de mentenanță preventivă a Apa Nova

Marți, 7 februarie 2017, în timpul desfășurării unor acțiuni aferente programului de mentenanță preventivă a rețelei de alimentare cu apă potabilă, echipele Apa Nova București (ANB) au observat o neconformitate în sistemul de alimentare cu apă de la intersecția Șoselei Pantelimon cu Bulevardul Ferdinand. Procedând la o verificare amănunțită a situației, angajații ANB au identificat o infiltrație de apă în rețeaua de canalizare, fapt ce a dus la tasarea căii de rulare a tramvaielor.


Date fiind potențialele pericole pentru siguranța circulației și a bucureștenilor, s-a luat decizia de a se interveni vineri noapte pentru remedierea avariei. Ca primă măsură, ANB a contactat conducerea RATB pentru eliberarea amplasamentului și scoaterea liniilor de tramvai. În cazul în care nu vor apărea situații neprevăzute, lucrările de remediere vor începe in noaptea de vineri, de la ora 23.00, urmând a fi finalizate cel târziu sambata dimineață la ora 06.00. Decizia de a desfășura lucrările pe timpul nopții a fost luată pentru reducerea la minim a disconfortului creat participantilor la trafic. Pe timpul lucrărilor, 11 clienți ANB vor fi afectați de întreruperea alimentării cu apă.


La o primă evaluare, cauza avariei pare a fi legată de vechimea foarte mare a rețelelor din zonă, acestea fiind date în exploatare în anii 1928, respectiv 1948.
Apa Nova București dorește să își ceară scuze pentru disconfortul creat pe durata desfășurării lucrărilor și să mulțumească bucureștenilor pentru înțelegerea faptului că intervenția este menită a evita o eventuală agravare a situație ce ar fi afectat circulația tramvaiului și traficul rutier din zonă.

Pentru orice informații suplimentare sau pentru sesizarea oricărui element relevant pentru derularea lucrărilor, vă rugăm să ne contactați la:

Call Center (Non Stop): 021 - 207 77 77 sau *7777

e-mail: [email protected]

 

×
Subiecte în articol: Apa Nova avarie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close