Antena 3 CNN Actualitate Locale Stațiunea din România unde s-a dat startul la băi. Cât costă biletul pentru o zi

Stațiunea din România unde s-a dat startul la băi. Cât costă biletul pentru o zi

Una dintre marile stațiuni de băi din România a dat startul pentru sezonul 2024. Turiștii deja au început să se înghesuie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2024   •   19:00

S-a dat startul sezonului la Sovata. Acolo, lacurile cu ape clorurate și sodic sunt ideale pentru a trata o serie de afecțiuni cu proprietățile lor terapeutice. În plus, stațiunea este așezată într-un cadru de poveste, iar turiștii vin aici și pentru a vizita împrejurimile.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini din stațiunea de băi Sovata.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lacul Aluniş este al doilea ca mărime după Lacul Ursu, iar nămolul argilos de pe fund este benefic pentru tratarea afecțiunilor precum artrozele, spondilozele sau problemele neurologice.

"De câte ori vin aici mi se desfundă nasul și nu mă mai doare capul pentru că am sinuzită de ani de zile", a spus o femeie. Alți turiști au venit tocmai de la Chișinău pentru a se trata aici. "Am venit din Chișinău și asta e prima dată când suntem în Sovata, dar prima dată ne scăldăm în Aluniș".

Încă de la jumătatea secolului al XIX-lea Sovata și-a câștigat renumele de stațiune balneoclimaterică de excepție la nivel european.

"Anul trecut la ștrandul de la lacul Aluniș am avut un număr de intrări de 9.500 de persoane. Sperăm ca și anul acesta măcar atâți vizitatori să avem. Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 lei, pentru un pensionar sau copil 30 de lei, iar șezlongul se poate închiria la 35 lei", a declarat Robert Fulop, director complex agrement.

Temperatura apei poate ajunge chiar şi până la 30 de grade.

×
Subiecte în articol: Sovata pret bilete băi termale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close