Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a sunat la 112 după ce a rămas blocat în maşină şi a fost la un pas să cadă într-o prăpastie, în Hunedoara

Un bărbat a sunat la 112 după ce a rămas blocat în maşină şi a fost la un pas să cadă într-o prăpastie, în Hunedoara

Pompierii din Hunedoara au intervenit, miercuri, pentru a opri căderea iminentă a unei mașini într-o prăpastie. În autoturism se afla doar șoferul.

Un bărbat a sunat la 112 după ce a rămas blocat în maşină şi a fost la un pas să cadă într-o prăpastie, în Hunedoara
Sursa foto: Facebook ISU Hunedoara
de Claudia Popovici    |    08 Feb 2023   •   19:43

Pompieri ai Detașamentului Deva din cadrul ISU Hunedoara au intervenit, astăzi, pentru a împiedica iminenta alunecare în prăpastie a unui autoturism în care se afla șoferul.

Potrivit ISU Hunedoara, mașina s-a oprit din deplasare pe porțiunea de drum Căprioara – Mintia din municipiul Deva.

Printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, conducătorul auto a anunțat că se află în imposibilitatea de a ieși din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mișcare a sa ar putea afecta echilibrul precar în care se afla mașina și s-ar prăbuși în prăpastia de la marginea părții carosabile.

Pompierii deveni au acționat imediat, șoferul a fost scos din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenției, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus mașina pe carosabil.

Citeşte şi: Pacient dus cu prelata la ambulanță, de medici și pompieri, din cauza drumului acoperit de zăpadă, în Hunedoara

Recomandări:

"În această perioadă evitați să plecați cu autoturismul din localitate, pe drumuri expuse poleiului.

- Dacă în urma condițiilor meteo sunteți blocați în trafic, luaţi următoarele măsuri:

- Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.

- Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.

- Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curățați periodic zăpada sau gheața de pe țeava de eșapament.

- Pe timp de noapte aprindeți lumina din interior pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor", recomandă  ISU Hunedoara. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close