Antena 3 CNN Actualitate Locale Bătrână din Bihor, păcălită de patronii azilului în care era internată. I-au vândut apartamentul, chiar dacă femeia avea moștenitori

Bătrână din Bihor, păcălită de patronii azilului în care era internată. I-au vândut apartamentul, chiar dacă femeia avea moștenitori

O bătrână din Bihor, care suferea de Alzheimer, a fost înșelată de patronii azilului în care era internată, după ce aceștia au determinat-o să le ofere apartamentul pe care îl avea.

Bătrână din Bihor, păcălită de patronii azilului în care era internată. I-au vândut apartamentul, chiar dacă femeia avea moștenitori
Sursa foto: Gettyimages | Daniel Berehulak / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2023   •   10:40

Procurorii din Bihor anchetează un caz șocant, care vizează modul în care apartamentul unei bătrâne de 80 de ani a ajuns în proprietatea patronilor azilului în care era internată, chiar dacă femeia avea moștenitori în viață.

În ianuarie 2020, patronii azilului au încheiat un contract de întreținere cu bătrâna Lenche Cuc, care suferea de Alzheimer, după ce aceasta a fost internată în cămin, contra unei sume de bani, care era plătită din pensie, de către sora sa.

După moartea bătrânei, proprietarii apartamentului pe care îl avea au devenit soții Tudor și Violeta Dragoș, patronii azilului.

Se pare că cei doi dețineau un contract de îngrijire, pe care bătrâna l-ar fi semnat cu câteva luni înainte să moară, lăsându-le, astfel, tot ce avea.

Imediat după deces, noii proprietari au golit locuința și au vândut-o imediat.

Citește și: Bătrână găsită aproape îngheţată în casa în care locuia singură, la Iaşi

Fratele femeii a primit vestea decesului de la vecini

Mai mult, moștenitorul femeii, un frate stabilit în Germania, a primit vestea decesului de la vecinii ei din Oradea, care i-au surprins pe soții Dragoș în timp ce schimbau yalele apartamentului.

Rudele bătrânei au fost convinse că aceasta a fost păcălită, mai ales că soții Dragoș nu au anunțat decesul și au continuat să încaseze taxa pentru internarea în cămin, chiar și după ce ar fi luat-o în grija personală.

Fratele bătrânei a cerut anularea contractului de întreținere și a celui de vânzare-cumpărare, iar Judecătoria Oradea i-a dat dreptate.

Cu toate acestea, decizia a fost atacată, săptămâna trecută, de Tudor Dragoș, iar procesul civil va continua.

Soții Dragoș sunt anchetați pentru înșelăciune și fals intelectual, fiind suspectați că au păcălit-o pe bătrână și au convins-o să semneze contractul de întreținere, deși aceasta se afla în azil, iar sora ei continua să plătească taxele necesare.

Sunt implicate, în proces, alte trei persoane care i-au ajutat pe soții Dragoș, anume o angajată a azilului și două funcționare ale Primăriei Nojorid, potrivit bihoreanul.ro.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close