Antena 3 CNN Actualitate Locale Bijuterie extrem de rară furată dintr-o mănăstire din Prahova | Hoţii au dus-o la amanet

Bijuterie extrem de rară furată dintr-o mănăstire din Prahova | Hoţii au dus-o la amanet

O bijuterie extrem de rară a fost furată din Mănăstirea Cheia din Prahova de doi tineri din Bacău. Imediat ce au pus mâna pe obiectul valoros, hoţii s-au dus direct la un amanet şi au luat banii pe aur.

de Alexandra Axinia    |    08 Iul 2023   •   08:49

O salbă de aur a fost furată de la Mănăstirea Cheia, din județul Prahova. Imediat după ce a plecat cu prada din lăcașul de cult, hoțul a dus-o direct la centrul de amanet. Deși incidentul a avut loc la începutul acestui an, salba încă nu a fost înapoiată mănăstirii din cauza procedurii anevoioase.

Pentru că este vorba de o salbă de aur extrem de rară, sucursala societății care primește astfel de obiecte a trimis-o la sediul central. Doi tineri de 25 și 26 de ani, veniți tocmai din Bacău, au luat decizia să recurgă la acest gest chiar la începutul lunii ianuarie a acestui an.

Când au observat că obiectul valoros lipsește, o salbă în valoare de 10.000 de lei, reprezentanții lăcașului de cult au sunat de urgență la 112.

Citește și: Biserica Izvorul Tămăduirii din Constanţa va fi demolată | Decizia este definitivă

Ulterior au fost făcute și percheziții la domiciliile celor bănuiți.  Acum, reprezentanții amanetului sunt nevoiți să înapoieze salba de aur, care va ajunge din nou în patrimoniul mănăstirii.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close