Antena 3 CNN Actualitate Locale Comoara naturală din nordul României! Locul unde se găseşte cel mai fertil pământ din ţară

Comoara naturală din nordul României! Locul unde se găseşte cel mai fertil pământ din ţară

Oamenii din comuna Mileanca, din Botoşani se laudă cu cel mai fertil pământ din toată ţara. E comoara lor şi lucrează cu drag, pentru că ştiu că vor culege roade bogate. O mostră de pământ este expusă la Institutul de Agronomie "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi.

Comoara naturală din nordul României! Locul unde se găseşte cel mai fertil pământ din ţară
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2022   •   22:56

Solul de pe terenurile din comuna Mileanca conţine cantităţi mari de argilă şi humus, ceea ce face pământul să fie unul foarte bun pentru agricultură, însă foarte capricios. 

"Agricultura în zona noastră, în ultimii 15-20 de ani a luat o amploare mai deosebită, în sensul modernizării lucrărilor agricole şi efectuarea acestor lucrări cu utilaje moderne. Seminţe de calitate superioară, şi în anii în care ne ajută şi precipitaţiile se obţin recolte destul de bune şi bineînţeles şi un profit al fermierilor pe măsură", a declarat lexandru Azamfirei, primar Mileanca, în exclusivitate pentru Antena 3.

Pentru a obţine rezultatele dorite, trebuie respectate anumite reguli.

"Trebuie respectate tehnologii, perioade optime de semănat, perioade optime de a intra la lucru, care permit dezvoltarea unei tehnologii de vârf", spune un agricultor.

O parte dintre terenurile agricole de la Mileanca sunt luate de fermieri în arendă, în timp ce restul de suprafeţe de teren au fost achiziţionate de firme din străinătate.

×
Subiecte în articol: comoara Mileanca Botoșani Pamant fertil
Parteneri
Incendiu la locomotiva cu abur a Trenului Regal! A luat foc în Gara Brașov
x close