Antena 3 CNN Actualitate Locale De la petrecere, la spital: 20 de persoane internate cu toxiifecţie alimentară

De la petrecere, la spital: 20 de persoane internate cu toxiifecţie alimentară

De la petrecere, la spital: 20 de persoane internate cu toxiifecţie alimentară
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Iun 2016   •   09:27

O petrecere la un restaurant din Craiova ce se anunţa a fi de pomină s-a sfârşit la spital, unde 20 dintre invitaţi s-au plâns de ameţeli şi greţuri. Medicii au pus imediat diagnosticul: toxiinfecţie alimentară.

Incidentul a avut loc la sfâşitul lunii mai şi, deşi s-au făcut plângeri la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, se pare că restaurantul încă dă petreceri, după cum a anunţat unul dintre cei care au avut de suferit pe contul său de Facebook.

„Din grupul nostru de 64 de persoane, 50 s-au îmbolnăvit, iar din acestea 20 de persoane au fost internate la Spitalul Victor Babeş Craiova cu diagnostic toxiinfecţie alimentara (Salmonella) - deci posibil epidemie Salmonella. S-a făcut plângere la DSVSA, iar Directia de Sănătate Publica, azi 2 Iunie 2016, a suspendat autorizaţia de funcţionare. Cu toate acestea, azi 2 Iunie 2016, un grup de elevi a organizat petrecere la acest restaurant. Persoanele care au pregătit mâncarea si au servit la masa nu aveau examenele obligatorii de coprocultura si coproparazitar la zi. Nu aveau cursuri de igiena si nu erau instruiţi ca dupa folosirea toaletei trebuie sa se spele pe mâini (asa cum reiese din Procesul Verbal încheiat de DSP)“, a postat bărbatul, citat de Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: salmonella
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close