Antena 3 CNN Actualitate Locale "Dorel" de Vaslui a dărâmat şcoala, din greşeală

"Dorel" de Vaslui a dărâmat şcoala, din greşeală

"Dorel" de Vaslui a dărâmat şcoala, din greşeală
de M.Z.    |    20 Aug 2015   •   18:38

O şcoală nou-nouţă, abia construită într-un sat din Vaslui, a fost distrusă din greşeală de muncitorii trimişi să demoleze cu buldozerul ce-a mai rămas din şcoala veche. Un zid de trei metri a căzut peste şcoala cea nouă.

 
Fără a fi supravegheați de un șef de şantier, de viceprimar sau de primar, oamenii au făcut ce s-au priceput mai bine. Au dărâmat la repezeală zidurile vechii școli, care era situată la câțiva metri de noua clădire de școală.
 
La un moment dat, neprevăzutul s-a întâmplat. Un zid uriaș s-a prăbușit peste noua școală, lăsând în urmă un dezastru. Toate geamurile, zidurile și acoperișul noii școli au fost distruse.
 
Deși mai sunt doar trei săptămâni până la începutul anului școlar, autoritățile locale nu par extrem de preocupate.
 
Școala nouă a costat în jur de 100.000 de euro și a fost terminată în urmă cu doi-trei ani, iar aici învățau câteva zeci de copii, care acum vor trebui să meargă pe la alte școli până când stricăciunile vor fi reparate. Reparații care, potrivit jurnaliștilor de la Vremea Nouă, ar costa cam 30.000 de lei.
 
Firma care a construit şcoala şi-a trimis acum oamenii să evalueze paguba. Muncitorii se vor apuca din nou de treabă, ca să repare ce-a stricat colegul lor. 
 
Dacă reparaţiile nu vor fi gata la timp, cei care vor avea de suferit vor fi tot elevii din sat. Copiii vor fi nevoiţi să facă naveta până la şcoala din cea mai apropiată comună, aflată la şase kilometri. 
 

×
Subiecte în articol: Dorel
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close