Antena 3 CNN Actualitate Locale Fiul judecătoarei care a omorât o mamă, în Novaci, a fost lăsat în libertate

Fiul judecătoarei care a omorât o mamă, în Novaci, a fost lăsat în libertate

Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare din judeţul Gorj care a omorât o mamă într-un accident rutier, a fost lăsat în libertate.

Fiul judecătoarei care a omorât o mamă, în Novaci, a fost lăsat în libertate
de Alin Tarnovschi    |    27 Apr 2021   •   12:05

Tânărul în vârstă de 26 de ani s-a predat la Poliţie după câteva ore de la accident, atunci când încă avea o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, Mihai Dafinescu a fost lăsat în libertate, după ce colegii mamei sale au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

"În temeiul art. 348 Cod Procedură Penală, art. 242 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 211 Cod Procedură Penală şi art. 215 ind.1 Cod Procedură Penală, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, prev. de dispoziţiile art. 192 alin.1 şi 2 şi art. 338 alin.1 Cod Penal, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Dafinescu Mihai la data rămânerii definitive a prezentei încheieri penale, dacă nu este arestat la domiciliu sau preventiv în altă cauză", se arată în decizia instanţei.

Protest la Gorj, după ce fiul unei judecătoare a accidentat mortal o femeie: ''În România, legea este negociată în fiecare zi!''

Mihai Dafinescu, judecat după ce a omorât o mamă care îşi creştea singură fiul

Tragedia în urma căreia Dafinescu a omorât o femeie pe o stradă din oraşul Novaci s-a produs pe 19 august 2020.

"La data de 19 august a.c., polițiști din cadrul Poliția Orașului Novaci au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că pe raza orașului Novaci a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă, autorul părăsind locul faptei.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă de cercetare, constatându-se faptul că în urma evenimentului rutier a rezultând rănirea unei femei, de 52 de ani, din orașul Novaci, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior medicii constatând decesul acesteia.

În continuare activităților desfășurate a fost identificat autoturismul implicat în producerea evenimentului rutier, cât și persoana bănuită că l-ar fi condus, respectiv un tânăr, de 25 de ani, din orașul Novaci, polițiștii continuând cercetările în vederea depistării autoturismului și a conducătorului auto", se arată într-o informare transmisă de Poliţie la scurt timp după ce Mihai Dafinescu s-a predat.

×
Subiecte în articol: Mihai Dafinescu Novaci Gorj
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close