Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest la Gorj, după ce fiul unei judecătoare a accidentat mortal o femeie: ''În România, legea este negociată în fiecare zi!''

Protest la Gorj, după ce fiul unei judecătoare a accidentat mortal o femeie: ''În România, legea este negociată în fiecare zi!''

Proteste în faţa Judecătoriei Novaci din judeţul Gorj! Zeci de localnici cer să se facă dreptate în cazul femeii ucise într-un accident rutier de fiul unei judecătoare. Tănărul este acuzat de ucidere din culpă. Rudele femeii sunt revoltate că este judecat însă în stare de libertate şi acuză tărăgănarea procesului. Tragedia s-a produs anul trecut, şoferul consumase băuturi alcoolice și a fugit de la locul accidentului, lăsându-și victima să zacă pur şi simplu pe asfalt.

Protest la Gorj, după ce fiul unei judecătoare a accidentat mortal o femeie: ''În România, legea este negociată în fiecare zi!''
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2021   •   16:12

Peste 50 de localnici din orașul Novaci s-au strâns in fata Judecătoriei din localitate și și-au stragat nemulțumirile. Nemulţumiţi, protestatarii au cerut să se facă dreptate în cazul femeii ucise de beizadeaua şefei de la Judecătoria Novaci. 

Protestatarii cer să se facă dreptate şi au scandat ''Corupţia ucide''.

Familia victimei este furioasă că magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus judecarea şoferului în stare de libertate.

Declaraţiile făcute de familia femeii ucise în accidentul rutier

''Judecătoria Craiova l-a menţinut în arest 7 luni de zile şi acum i-a dat drumul acasă. A sfidat întreaga comunitate a oraşului Novaci şi întraga muncă a Parchetului General şi anchetatorilor de la Târgu Jiu. Noi cerem să se facă dreptate în acest caz, find mama lui preşedinte de Tribunal, a spus Dumitru Constantin, fratele victimei.

''Foarte mare durere simt în momentul în care văd că un anume judecător s-a gândit că ar fi cazul să îi dea drumul în arest la domiciliu. Sub nicio formă nu mi se pare normal să omori un om și să scapi basma curată'', a spus Denis, fiul femeii ucise.

În plus, protestatarii cer demisia judecătoarei din Novaci, mama tânărului acuzat pe motiv că poate influenţa cursul anchetei.

Până la această oră, judecătoarea nu a prezentat un punct de vedere. 

''În România, legea este negociată în fiecare zi''

''Nu este normal aşa ceva şi cred că legile sunt interepretate greşit. Nu trebuie să mai stăm în case, deoarece în România legea este negociată în fiecare zi. Şi acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. 

Cum s-a întâmplat accidentul

Vă reamintim, în luna august a anului trecut, fiul judecătoarei a lovit cu mașina o femeie din localitate care se întoarcea de la serviciu. Era băut și a fugit de la locul accidentului. A doua zi, s-a predat autorităților, dar tot au fost găsite urme de alcool în sânge.

Victima lui a fost găsită zăcând pe drum de către alți șoferi, după câteva ore de la producerea accidentului. Dusa la spital, femeia a murit.

Fiul judecătoarei a fost trimis în judecată în stare de arest, dar magistrații Curții de Apel din Craiova, unde se judecă dosarul, l-au pus în libertate. 

×
Subiecte în articol: protest Gorj accident Novaci judecatoare
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close