Antena 3 CNN Actualitate Locale Un dispecer de la 112 a salvat viaţa a patru oameni din Mureș. Le-a spus ferm să părăsească urgent casa. După câteva secunde, locuința a explodat

Un dispecer de la 112 a salvat viaţa a patru oameni din Mureș. Le-a spus ferm să părăsească urgent casa. După câteva secunde, locuința a explodat

Plutonierul adjutant Dragoş Mureşan din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, care a preluat un apel la numărul 112 din partea unei persoane care reclama aprinderea unei butelii cu gaz într-o casă din comuna Grebenişu de Câmpie, a reuşit să salveze viaţa a patru persoane, după ce le-a cerut acestora să părăsească imediat locuinţa.

Un dispecer de la 112 a salvat viaţa a patru oameni din Mureș. Le-a spus ferm să părăsească urgent casa. După câteva secunde, locuința a explodat
Sursa foto: Foto: ISU Mureș/ Facebook
de S.T.    |    19 Feb 2020   •   11:12

„Ieri seară, 18 februarie, în jurul orei 21:10, apel către numărul unic de urgență 112, prin care se anunța existența unei butelii aprinse într-o bucătărie la o casă de locuit de pe strada Principală din localitatea Grebenișu de Câmpie. Apelul a fost preluat de către plutonierul adjutant Mureșan Dragoș care în urma discuției purtată cu apelantul, mai exact persoana care ne solicita sprijinul în cazul unei butelii aprinse în bucătărie, dispecerul când a auzit că este vorba despre o butelie cu flacără deschisă de îndată a îndrumat ferm și în mod repetat apelantul să părăsească cât mai urgent casa împreună cu familia. Doi adulți și doi copii, au avut încredere, au reacționat pozitiv la solicitarea domnului plutonier adjutant Mureșan Dragoș și au ieșit de îndată afară din casă, la doar câteva secunde după ce au părasit locuința, butelia aflată în flăcări a explodat, în urma exploziei s-au rupt două uși, s-au spart patru geamuri, s-au degradat 60mp de ghips carton din tavan și s-a aprin încăperea, incendiul a fost stins în cel mai scurt timp de către pompierii militari de la Secția Sărmașu și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Grebenișu de Câmpie.

Dar cel mai important este faptul că nici o persoană nu a fost afectată fizic și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru aceasta felicităm apelantul care a ascultat și a urmat sfatul dispecerului nostru, datorită încrederii acordate serviciilor noastre, o familie formată din patru persoane a fost salvată la timp.

Plutonierul adjutant Mureșan Dragoș are o experiență ca dispecer în situații de urgență de aproape 14 ani, își îmbunătățește continuu calitatea serviciilor de urgență și face parte din echipa de experți.

Îl felicităm de domnul plutonier adjutant Mureșan Dragoș pentru modul în care a gestionat aseară apelul telefonic și pentru modul în care a îndrumat în cel mai scurt timp posibil apelantul să părasească locuința, cu doar câteva clipe înainte de producerea exploziei, lucru care a dus la salvarea de vieți omenești”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ISU Mureş.

×
Subiecte în articol: mures butelie explozie
Parteneri
Cunoscută cafenea din București, închisă de ANPC
x close