Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacient legat de pat, în spitalul din Slatina

Pacient legat de pat, în spitalul din Slatina

Pacient legat de pat, în spitalul din Slatina
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Sep 2015   •   08:52

Un bărbat a fost legat de pat în Spitalul din Slatina, după ce a devenit violent cu medicii şi cu ceilalţi bolnavi. Cadrele medicale susţin că l-au imobilizat pentru a-i putea administra tratamentul. Odată externat, bărbatul a declarat că a fost  victima unui abuz. Însă nu a depus nicio plângere împotriva spitalului. 

 
Fotografiile cu bărbatul legat de pat au fost făcute de un nepot de-al acestuia, care le-a şi postat pe internet. Pacientul de 49 de ani a ajuns acum câteva zile la spitalul din Slatina în stare destul de gravă, după ce băuse alcool. Medicii recunosc fără probleme că l-au legat de pat cu un cearşaf, dar spun senini că nu au chingi speciale de la psihiatrie când bolnavii devin agresivi. 
 
Odată ajuns acasă, bărbatul a povestit că le-ar fi cerut medicilor să îl dezlege, însă nu a fost băgat în seamă. Nu îşi aduce aminte că a fost agresiv. 
 
Directorul medical al Spitalului Judeţean din Slatina, dr. Cătălin Pătru, a precizat că imobilizarea pacienţilor în astfel de cazuri este permisă de lege. Directorul Spitalului consideră însă că metoda a fost una regretabilă şi le-a cerut şefilor de secţie să folosească numai mijloace omologate de acum înainte.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close