Antena 3 CNN Actualitate Locale Se deschid pârtiile. Start la schiat în Poiana Brașov! Cât costă un ski pass în România

Se deschid pârtiile. Start la schiat în Poiana Brașov! Cât costă un ski pass în România

De sâmbătă dimineaţă, 28 ianuarie, începând cu ora 9:00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul.

Se deschid pârtiile. Start la schiat în Poiana Brașov! Cât costă un ski pass în România
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2023   •   21:07

De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul. Primarul Allen Coliban, împreună cu reprezentanții Primăriei, ai Serviciului Public Salvamont și cei ai firmei care asigură pregătirea pârtiilor, Comprest, au verificat astăzi pe teren starea pârtiilor.

"Ne bucurăm cu toții că ninge în Poiană. Așteptăm zăpada de foarte mult timp. Acum pare că ne ajută și natura. Totuși, în ciuda tuturor eforturilor supraomenești de a amenaja pârtiile, se poate schia decent doar în partea superioară a masivului.

Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste un ski pass de o zi pe pârtia din Sinaia: ”Alooo, vrem doar să schiem, nu să cumpărăm domeniul!

Semnele sunt că în zilele următoare stratul se va îmbogăți din surse naturale. Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor.

O parte dintre pârtii, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise. Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia.

Ca de obicei, administratorii pârtiilor lucrează la tot ce înseamnă balizaj și organizare de linii pentru așteptarea la telescaune. Mizăm pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale.

Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul următor vom avea condiții de a coborî până jos", a transmis primarul Allen Coliban.

Prețul pentru o zi de schi la Sinaia 

Tarifele variază de la 55 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 720 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte.

Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.250 lei, pentru acces nelimitat timp de zece zile, pentru un adult.

Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 30 de lei, iar una cu 240 de puncte costă 390 de lei.

Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

×
Subiecte în articol: Postăvarul partii tarife pârtii ski pass
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close