Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Găneasa, ridicat de procurorii DIICOT. Culisele afacerii "Camioneta", cu prejudiciu de 5,6 milioane de euro

Primarul din Găneasa, ridicat de procurorii DIICOT. Culisele afacerii "Camioneta", cu prejudiciu de 5,6 milioane de euro

Au apărut detalii incredibile din afacerea cu iz penal "Camioneta", în care ar fi implicat și primarul comunei ilfovene Găneasa, care a fost săltat de procurorii de la Crimă Organizată.

Primarul din Găneasa, ridicat de procurorii DIICOT.  Culisele afacerii "Camioneta", cu prejudiciu de 5,6 milioane de euro
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   10:41

Procurorii DIICOT și polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Ilfov au descins la 23 de de adrese din București și Ilfov într-un dosar deschis pentru anihilarea unui grup criminal specializat în fapte de înșelăciune.

În cursul anului 2021, un cetățean egiptean, împreună cu alte trei persoane, au constituit un grup infracțional organizat, la care, ulterior, ar fi aderat alți trei membri, pentru o înșelăciune care ar viza un alt egiptean cu afaceri în România, dar care stătea mai mult în țara de origine.

Surse din anchetă spun că printre aceste persoane se numără și primarul din Găneasa, Gabriel Niculae, alături de un consilier.

Edilul s-ar fi ocupat de ascunderea unor camionete care ar fi fost cumpărate de la omul de afaceri egiptean cu bilete la ordin false, fiind vorba despre un prejudiciu de 5,6 milioane de euro.

Citește și: Pe aeroportul din Torino se dezamorsează o bombă. Cursele sunt amânate sau anulate, avertizează MAE

Primarul și consilierul au fost duși la audieri, fiind acuzați de tăinuire, după ce ar fi ascuns o parte dintre cele 80 de autoutilitate, cu toate că știau că acestea au fost obținute printr-o înșelăciune. 

 

×
Subiecte în articol: DIICOT primar inselaciune camioane
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close