Antena 3 CNN Actualitate Locale Primarul din Simeria, Iulius Bedea, exclus din PSD, după scandalul cu un angajat al primăriei

Primarul din Simeria, Iulius Bedea, exclus din PSD, după scandalul cu un angajat al primăriei

PSD a decis suspendarea calității de membru al partidului, pe o perioadă de șase luni, a primarului din Simeria, Iulius Bedea, în urma scandalului cu consilierul juridic Dan Terteci.

Primarul din Simeria, Iulius Bedea, exclus din PSD, după scandalul cu un angajat al primăriei
Sursa foto: Facebook/ Călin Petru Marian
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2023   •   09:06

Având în vedere evenimentele petrecute în cursul zilei de 8 noiembrie 2023, în sediul Primăriei Orașului Simeria, mediatizate pe rețelele sociale și în mass-media, analizând comportamentul inadecvat al primarului Iulius Gelu Bedea, BPJ al PSD Hunedoara a decis suspendarea calității de membru PSD a domnului Iulius Gelu Bedea, pe o perioadă de 6 luni, și schimbarea sa din funcția de președinte al Organizației Locale a PSD Simeria.

În funcția de președinte interimar a fost numit domnul deputat Ilie Toma, vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

Citește și: Război în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă la un angajat care nu dorea să semneze acte abuzive

"Partidul Social Democrat nu admite derapaje de genul celor la care a asistat întreaga opinie publică. Avem convingerea că aleșii au datoria de a se preocupa în mod deosebit de bunăstarea comunității și de crearea unui cadru social echilibrat prin dialog deschis și implicare activă. De asemenea, interesele cetățenilor sunt mai presus de orice alte interese, iar PSD rămâne angajat în demersul de a susține dezvoltarea orașului Simeria.

În același timp, BPJ al PSD Hunedoara constată cu îngrijorare că prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru Marian, profită în mod abuziv de acest incident pentru a-și hrăni orgoliul și foamea de publicitate. Rolul prefectului ca reprezentant al Guvernului în teritoriu este bine stabilit de legislația în vigoare și vizează respectarea legislației la nivelul administrațiilor publice și buna desfășurare a actvitățiilor instituțiilor deconcentrate.

Derapajele prefectului județului Hunedoara, implicarea sa în influențarea anumitor comisii de disciplină, insistența cu care încearcă să-și impună punctele de vedere astfel încât să producă haos și neîncredere în anumite instituții, trebuie să înceteze! BPJ al PSD Hunedoara își manifestă încrederea că prefectul județului Hunedoara își va reanaliza conduita și va reveni în limitele prevăzute de lege.

Tot în ședința de joi, BPJ al PSD Hunedoara a luat decizia schimbării din funcția de președinte al Organizației locale PSD Petroșani a domnului Ioan D. Rus. Interimatul va fi asigurat de către domnul senator Cristian Resmeriță, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PSD Hunedoara.", a transmis Biroul de Presă al Organizației Județene a PSD Hunedoara.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close