Antena 3 CNN Actualitate Locale Război în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă la un angajat care nu dorea să semneze acte abuzive

Război în Primăria Simeria. Primarul a fost filmat când țipă la un angajat care nu dorea să semneze acte abuzive

Război în Primăria Simeria, între o parte dintre angajați și primar. Edilul a fost filmat în timp ce țipă la un angajat pentru a-l scoate din birou. Imaginile au ajuns la prefectul județului Hunedoara care le-a făcut publice împreună cu un mesaj dur.

de Laura Oană    |    09 Noi 2023   •   16:42

Evenimentul a avut loc miercuri, în unul dintre birourile Primăriei Simeria. Consilierul juridic spune ca s-a trezit cu primarul în birou şi a încercat din răsputeri să nu își iasă din fire. Întreaga scenă a fost filmată de către un alt angajat al primăriei, care a refuzat să facă declarații.

Filmarea a ajuns la prefectul județului, care spune că nu este prima dată când este solicitat să intervină într-un conflict dintre angajații primăriei şi edil.

Fost jurnalist, Dan Terteci, lucrează ca și consilier juridic în Primăria Simeria din vara anului 2023 şi spune că nu este la primul conflict cu primarul, dimpotrivă. În ziua evenimentului, Terteci spune că a refuzat să semneze acte care erau abuzive. 

La polul opus, primarul l-a catalogat drept leneș pe angajat. Acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care își explică gestul făcut. 

Citește și: Zile libere în 2024. Românii vor avea anul următor două noi zile libere, în afară de sărbătorile legale

"Un video postat pe pagina prefectului județului Hunedoara, în care îi ceream unui angajat să meargă la locul lui de muncă și să nu mai piardă timpul prin birourile primăriei este catalogat de prefect ca și comportament intolerabil al meu față de angajat. 

Ce este mai grav însă, este faptul că încurajați astfel de exemple încercând să mă discreditați în fața cetățenilor, protejând un angajat cu mari probleme la locul de muncă și care îi incită împotriva primarului pe alți angajați din primărie!", a scris Iulius Bedea, primarul Orașului Simeria. 

Prefectul județului Hunedoara a publicat scena dintre cei doi, alături de un mesaj dur

"Am primit filmarea aceasta în urmă cu puțin timp. Vedem o scenă care, din păcate, nu este desprinsă dintr-un film, ci tocmai dintr-un birou din cadrul primăriei orașului Simeria. În calitate de prefect al județului Hunedoara, FAC UN APEL PUBLIC către domnul Iulius Bedea să înceteze războiul pe care îl poartă cu angajații primăriei și, totodată, să își aducă aminte pentru ce a fost votat de către cetățeni: să conducă orașul spre dezvoltare, nu spre dezastru și scandaluri".

Primarul din Simeria a devenit cunoscut după ce in primăvara anului trecut a declarat stare de urgentă in oraş fiindcă operatorul de regional a decuplat peste 20 de blocuri cu aproape 2 mii de locatari de la rețeaua publică. Mai mult, în luna mai, peste 100 de angajați ai Primăriei Simeria nu şi-au primit salariile, după ce primarul Iulius Bedea a refuzat să semneze documentele de plată. Atunci, edilul a motivat că anumiți funcționari din cadrul instituției nu-şi duc la îndeplinire sarcinile de serviciu şi blochează astfel activitatea administrației locale.

×
Subiecte în articol: Hunedoara primar
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close