Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria din Piatra Neamț taie pomii fructiferi din oraș pentru că fructele "păteaza aleile". Cu ce vor fi înlocuiți

Primăria din Piatra Neamț taie pomii fructiferi din oraș pentru că fructele "păteaza aleile". Cu ce vor fi înlocuiți

Primăria Piatra-Neamţ va tăia sute de pomi fructiferi din oraş, deoarece fructele care cad murdăresc "păteaza aleile" şi produc disconfort trecătorilor. Primarul Andrei Carabelea a anunțat cu ce vor fi înlocuiți.

Primăria din Piatra Neamț taie pomii fructiferi din oraș pentru că fructele "păteaza aleile". Cu ce vor fi înlocuiți
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Mar 2023   •   22:35

"Înfrumusețăm orașul cu peste 1900 de arbori ornamentali", a transmis primarul din Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

"Sunt cu gândul la natură de când mă știu. Până acum câțiva ani, am materializat grija față de mediu prin acțiuni de ecologizare și plantare. De când sunt primar, în deciziile administrative mă gândesc mereu și la cum putem să-i facem bine naturii – sau, cel puțin, la cum să nu-i facem rău.

Zilele acestea în orașul nostru se taie câteva sute de pomi fructiferi. Mai exact, 225 de astfel de arbori care pătează aleile și nu numai. Iar în locul lor vom planta 1978 de arbori ornamentali, ținând cont de regulile de estetică urbană.

Specii de copaci adaptate climatului zonei, care vor crește frumos, mult mai potriviți pentru spațiile verzi din oraș decât pomii fructiferi. Vom avea tei argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, chiparos, ienupăr sau arțar japonez.

O să ne bucurăm cu toții de mai mult verde, de un aer mai puțin poluat și de trotuare mai curate. Piatra-Neamț va fi mai verde, nu doar cu numele, ci pe fiecare stradă unde plantăm acești copaci.", a mai transmis acesta.

Citește și: La ce distanță față de proprietatea vecinilor poți planta un copac. Când se poate pune un gard viu chiar pe hotar

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close