Antena 3 CNN Actualitate Locale Se deschide oficial sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Pârtiile pe care se va putea schia de Sf. Andrei

Se deschide oficial sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Pârtiile pe care se va putea schia de Sf. Andrei

Autorităţile din Azuga anunţă că joi, 30 noiembrie, se va deschide oficial sezonul de iarnă, urmând să se poată schia pe pârtia de începători Sorica.

Se deschide oficial sezonul de iarnă pe Valea Prahovei. Pârtiile pe care se va putea schia de Sf. Andrei
Sursa foto: Facebook// Domeniul Schiabil Azuga
de Mia Lungu    |    29 Noi 2023   •   16:14

"Veştile bune au sosit, suntem pregătiţi pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă! Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtia de începători - bandă de la Sorica", se arată pe pagina de Facebook a domeniului schiabil din staţiune.

Conform sursei citate, se lucrează în continuare pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica.

Şi la Buşteni au fost pornite tunurile pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor, însă deschiderea sezonului depinde de temperaturile care vor fi înregistrate zilele următoare.

"Stratul de zăpadă este în continuare insuficient pentru practicarea în condiţii optime a sporturilor de iarnă.

Tunurile de zăpadă artificială funcţionează la capacitate maximă. Depunem toate eforturile pentru ca pârtiile (Kalinderu 1 şi Kalinderu 2), deservite de telescaun să fie funcţionale cât mai curând", se arată într-un anunţ publicat pe pagina de Facebook a domeniului schiabil Kalinderu.

Se deschide sezonul de schi 2023-2024, în Poiana Brașov

Veste bună pentru pasionații de schi din România. Pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru, din Poiana Brașov, vor putea fi practicabile, din aceste zile.

Primăria Municipiului Brașov a anunțat că de joia aceasta, de la ora 9.00 se deschid pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru, din Poiana Brașov și cele pentru începători.

În ședința de astăzi, Consiliul Local a aprobat facilitățile și noile tarife pentru actualul sezon de schi. Cea mai importantă facilitate este cea referitoare la acordarea reducerilor pentru iubitorii sporturilor de iarnă din municipiul Brașov.

Citește și: A nins la munte! Imagini de vis cu stratul de zăpadă așternut în Poiana Brașov

Din acest sezon cei care au domiciliul în orașul Brașov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

O altă facilitate este cea referitoare la persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, care vor plăti cu 10% mai puțin, iar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Se deschide sezonul de schi la Straja, de Sf. Andrei

Administratorii pârtiilor din staţiunea Straja vor să deschidă sezonul de schi pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, și au pornit deja tunurile de zăpadă artificială.

"De câteva zile, 45 de tunuri de zăpadă artificială funcţionează continuu. Ne-am propus să deschidem sezonul de schi pe 30 noiembrie şi să avem un strat de zăpadă bătută cu ratracul în grosime de 30 de centimetri", a declarat marţi, pentru Agerpres, cabanierul Emil Părău, unul dintre administratorii pârtiilor din Straja.

În aceste condiţii, pe 30 noiembrie se vor deschide pârtiile Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui şi Alfa – cea mai căutată de schiori.

Citește și: Destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. Prețul unui sejur de trei nopți de cazare la munte, de Crăciun sau Revelion

Toate aceste pârtii vor avea program de funcţionare şi în nocturnă, astfel că în primele zile vor fi deschise între orele 9.00 – 21.00.

Tot pe 30 noiembrie va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja, iar parcarea de câteva sute de locuri de la staţia de plecare va fi disponibilă pentru turişti.

În staţiunea Straja, din județul Hunedoara, încă mai pot fi găsite locuri de cazare pentru următoarele zile şi săptămâni, însă cabanierii se aşteaptă ca acestea să se ocupe destul de repede, pe măsură ce pârtiile de schi vor fi deschise şi turiştii vor avea zile libere.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close