Antena 3 CNN Actualitate Locale Cartier plin cu şobolani şi gunoaie, în Târgu-Mureş: De frică, părinţii îşi ţin copiii în casă

Cartier plin cu şobolani şi gunoaie, în Târgu-Mureş: De frică, părinţii îşi ţin copiii în casă

Şobolani, munţi de gunoaie şi miros insuportabil, cu asta se confruntă locuitorii din Târgu-Mureş. De frică să nu se infecteze, părinţii nu mai au curajul să-şi lase copiii în parcurile de joacă unde mişună rozătoarele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   10:00

În cartierul Tudor, cel mai nou din Târgu-Mureş, şobolanii se plimbă pe trotuar, se ascund sub maşini sau chiar intră în bloc.

"Nu se poate aşa ceva! Sunt şobolani! Sunt foarte mari şi periculoşi. Dacă muşcă un copil, ce se intâmplă? Adică mie nu-mi convine. Dacă îi convine domnului primar sau celor din administraţia publică, să-i ia, să-i ducă, să-i crească, treaba lor.

Eu nu vreau să îi văd în preajma copilului meu", a spus, îngrijorată, o femeie.

Citeşte şi: Oamenii dintr-un cartier din Ploieşti au ajuns să-și asfalteze singuri strada

Autoritățile se apără şi spun că au început deratizarea în urmă cu două zile.

"S-au amplasat până în prezent în jur de 7.500 de capcane pentru șobolani. Vor fi în jur de 15.000. În felul acesta, se vor elimina practic aceste rozătoare care au apărut sau apar, în general, în perioada asta de primăvară", a precizat Florian Moldovan, director Agenţia Domeniului Public. 

Ultima deratizare, spusn locuitorii, a fost făcută de autorităţi în 2021.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close