Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil de 9 ani și-a ucis bunica. Explicațiile unui psiholog în acest caz

Un copil de 9 ani și-a ucis bunica. Explicațiile unui psiholog în acest caz

Un copil de 9 ani și-a ucis bunica. Explicațiile unui psiholog în acest caz
29 Mai 2018   •   19:17

Un copil de 9 ani din București și-ar fi înjunghiat mortal bunica. Psihologul Mihai Copăceanu a explicat pentru Antena3.ro ce se va întâmpla în acest caz cumplit.

"În primul rând la adolescenți sunt mai dese cazurile, dar la copiii sub 12 ani sunt foarte rare. Există trei tipologii în astfel de cazuri: un copil cu tulburare mentală gravă, care ar fi auzit voci, e nevoie de spitalizare în acest caz. 2. există tipologia celor abuzați de familie, agresați, bătuți și 3. tipologia copiilor cu comportament deviant, antisocial. Și o patra variantă, cea a unui incident. Un copil de 9 ani nu are o înțelegere a morții, el nu înțelege ce e de fapt moartea, posibil să fi fost un conflict și cel mic să nu-și fi dorit să provoace așa ceva. O comisie psihiatrică va decide ce se va întâmpla în acest caz, se întâmplă o dată la 20 de ani așa ceva în România. E posibil să fi fost o neînțelegere, dar foarte rar, foarte rar se întâmplă așa ceva.

Mihai Copăceanu crede în șansele de reabilitare ale micuțului. "Noi ca psihologi suntem obligați să spunem că orice persoană este recuperabilă, dacă nu am crede așa ceva, ne-am ocupa de mașini. Cel mic este însăși traumatizat, bunica a murit, e o traumă puternică. Copilul în orice circumstanță trebuie susținut de familie, poate are nevoie de medicamente. Scopul nu este să facem două victime. Părinții ar avea și ei două tragedii: cea a mamei care a murit, dar și cea a copilului. Și ei ar trebui sprijiniți și înțeleși". Acesta adaugă că cel mic ar trebui tratate într-un centru de reabilitare special creat pentru asemenea copii, așa cum există în alte țări, nu însă și în România.

×
Subiecte în articol: bunica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close