Antena 3 Actualitate Locale Un nou focar de pestă porcină, confirmat în România. Zeci de porci au fost sacrificaţi

Un nou focar de pestă porcină, confirmat în România. Zeci de porci au fost sacrificaţi

de S.T.    |    01 Noi 2018   •   09:34
Un nou focar de pestă porcină, confirmat în România. Zeci de porci au fost sacrificaţi
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în localitatea Şilindru, judeţul Bihor, fiind sacrificaţi 20 de porci dintr-o gospodărie afectată.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au declarat că au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte şi ucise.

„În baza buletinului de analiză emis de Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală Bucureşti – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Pestă Porcină Africană, în judeţul Bihor a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la nivelul unei exploataţii nonprofesionale de suine din localitatea Şilindru, comuna Şimian, într-o gospodărie cu 20 capete porcine. Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificaţi toţi porcii din gospodăria afectată şi au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte şi ucise”, au spus sursele citate.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close