Antena 3 CNN Actualitate Locale Visul lui Mihai Neșu devine realitate. Centrul de recuperare pentru persoanele cu dizabilități este aproape finalizat

Visul lui Mihai Neșu devine realitate. Centrul de recuperare pentru persoanele cu dizabilități este aproape finalizat

Complexul de recuperare "Sfântul Nectarie", gândit de Mihai Neșu pentru copiii și adulții cu dizabilități, este în prag de finalizare. Marele sportiv are însă nevoie de ajutorul nostru.

Visul lui Mihai Neșu devine realitate. Centrul de recuperare pentru persoanele cu dizabilități este aproape finalizat
Sursa foto: Fundația Mihai Neșu | Instagram
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   22:45

Proiectul inițiat de Mihai Neșu, imobilizat într-un scaun cu rotile din 2011, are la bază un mare vis, acela de a-i ajuta pe copiii și adulții cu dizabilități să se bucure de viață.

Astfel, construirea unui complex unic în România, unde să fie îngrijiți atât copii, cât și adulți cu probleme neurologice și motorii, este un vis vechi al fostului fotbalist.

Cu sprijinul Fundației Mihai Neșu, care și-a propus ca în circa 3 ani să strângă, din donații, suma de 3,5 milioane euro, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie este aproape gata.

Aici, pacienții vor putea face kinetoterapie, meloterapie și hidroterapie, având acces la tratamentul de care au nevoie.

Citește și: "Ştiam că voi reuşi" | Un medic veterinar a construit o biserică, apoi a donat-o Mitropoliei Banatului

View this post on Instagram

A post shared by Mihai Nesu Foundation (@mihainesufoundation)

Inițial, proiectul a fost conceput în format 3D chiar de Mihai, centrul urmând să aibă o grădină senzorială, săli de așteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, locuri pentru terapii cu animale și terapie horticolă, un restaurant și un centru pentru tratamente.

"Vrem să oferim cele mai bune condiții la cele mai mici prețuri, ca să-și poată permite oricine să vină la tratament pe termen lung. Terapia constantă, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate face minuni”, a declarat fostul fotbalist, pentru Bihoreanul.

Cu toate acestea, de la demararea proiectului, costurile au crescut considerabil. Până acum, Fundația Mihai Neșu a investit 4,5 milioane euro în proiectul estimat inițial la 3,5 milioane euro și ar mai avea nevoie de încă 2 milioane pentru a-l finaliza.

"Uneori mă simt copleșit, pentru că proiectul e foarte mare și pentru că am trecut deja de termenul de finalizare pe care ni l-am propus, dar mergem înainte.

Când mă uit la tot ce deja s-a construit doar din donații, mă simt ambiționat și știu că vom reuși. E incredibil ce poate face omul care dăruiește câte puțin din ce are”, a spus Mihai, pentru Bihoreanul

Orice român poate sprijini proiectul Fundației Mihai Neșu trimițând la numărul 8844 un SMS cu textul „CRED”, ceea ce înseamnă că donează 2 euro lunar, iar cine vrea să oprească donația poate trimite la același număr textul «CRED STOP».

Donații se pot face și prin  prin virament bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 (lei), RO13BTRLEURCRT0246793101 (euro) şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 (dolari) ori, pur și simplu, oferind materiale de construcții sau mobilier.

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu fundatia Mihai Nesu
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close