Antena 3 CNN Actualitate Locul de pe Glob unde au început pregătirile pentru un atac nuclear. Oamenii sunt învățați cum să supraviețuiască

Locul de pe Glob unde au început pregătirile pentru un atac nuclear. Oamenii sunt învățați cum să supraviețuiască

Locul de pe Glob unde au început pregătirile pentru un atac nuclear. Oamenii sunt învățați cum să supraviețuiască
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Aug 2017   •   20:18

Departamentul pentru Securitate Internă din Guam a publicat o fişă informativă de două pagini pe reţelele sociale, pentru a le spune locuitorilor insulei cum să se pregătească pentru un eventual atac nuclear, dacă devin vreodată realitate ameninţările lansate de regimul de la Phenian, scrie news.ro.

Printre recomandările autorităţilor din teritoriul american se numără: faceţi o listă cu adăposturi din beton din apropierea locuinţei, a locului de muncă sau a şcolii, nu vă uitaţi la bila de foc, întrucât vă poate orbi sau staţi întinşi pe pământ şi acoperiţi-vă capul.

”Atunci când este posibil, faceţi un duş cu mult săpun şi apă... nu frecaţi şi nu zgâriaţi pielea. Nu folosiţi un balsam de păr, pentru că va lega substanţele radioactive de păr”, se mai arată în recomandările transmite de departamentul pentru Securitate Internă din Guam.

Această insulă izolată, cu o suprafaţă de aproximativ 550 de kilometri pătraţi, este un avanpost-cheie al forţelor americane pe ruta către Asia. 

 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close